Stoeneştiul intră în toamnă cu proiecte implementate de milioane de euro

Stoeneşti este singura localitate aflată la munte, într-un dos de stâncă, lângă Babele Vâlcene, o punte între munte şi subcarpaţii Vâlcii. Mai exact în cea mai liniştită zonă, într-o punte de relief, cu brazi şi fag.

Cu tot ce este strecurat de Dumnezeu de la Jgheaburi până aici, pe malul Govorei, râul cuminte care curge lin spre est, alintând ca un refren zona subcarpatică a Vâlcii. De la Piscul Mare și până aici la drumul Horezului ne desfătăm în localitatea unde aş vrea să trăiesc jumate de viaţă, pentru că aerul de aici mi-ar împlini-o.

Vine o toamnă plăcută dinspre munte, o toamnă regală de la Dobriceni până sus la Zmeurăt, printre clopote de sărbătoare, în dăngăt de animale care vin spre porţi. O toamnă care începe în zăvoaiele curate ale râurilor din Stoeneşti, până spre Babele, forma de pământ lăsată de atlanţii tracilor, loc unde soarele stă parcă un pic mai mult pe ceruri, ca fetele frumoase ale Dobriceniului să zâmbească mai mult în aste dimineţi.

Primăria lucrează la proiecte şi speră să “fie o toamnă lungă, pentru a prelungi şantierele cât mai mult pentru a avansa în cadrul lucrărilor”

“Funcţie şi de rectificare pe care o aşteptăm dar şi cu banii primiţi pe calamităţi, în urma rezolvării problemelor cu care ne-am confruntat şi din păcate nu au fost puţine, a fost o vară capricioasă, vom reface drumurile asta după ce vom introduce reţelele de apă şi canalizare. Ne aflăm în procedura de licitaţii cu 3 proiecte, în valoare de 2,5 mil euro fonduri europene si 2 proiecte cu fonduri guvernamentale. S-a aprobat şi proiectul la scoala gimnaziala care implică modernizarea şi extinderea localului cu 3 săli de clasa şi vom construi grădiniţa la Dobriceni. Iar până la terminarea mandatului vom asfalta încă 2 km de drumuri din bugetul local”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *