Stoeneștiul are toate șansele de a deveni un mic orășel cochet la 20 de km de Râmnic

Cunoscută ca fiind localitatea cu cele mai bune rezultate financiare din județ în anul 2019, Stoenești devine cu adevărat un mic orășel cochet, aflat la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, unde calitatea vieții, reprezintă o prioritate pentru administrația Dumbravă.

Cu proiecte de peste 7 milioane de euro atrași doar în ultimii ani, Stoenești este un campion în Vâlcea, proeicte care au îmbănătăți  complet infrastructura de drumuri și utilități a comunei.

Localitatea are apă și canalizare care deservește peste 90% din gospodării, Dumbravă spunând că ”nu poți să ai așteptări la nivel de investitii private, la o repopulare, la atragerea de noi locuitori dacă nu ai standarde de confort”

”Degeaba putem spune noi că suntem așezați într-o zona superbă ca relief, că avem mănăstiri, izvoare cu apă minerală, că suntem aproape de municipiu. Trebuie să investești ca să obții. Oamenii nu vin într-o comună fără drumuri, fără apă și fără gaze. Am depus proeictul de gaze care include 42 de km de rețea. Aceasta este provocare noastră. Oamenii vor confort, prețul la lemne este unul ridicat și una este încălzirea pe lemne și alta cu gaze, la nivel de confort și deranj”, spune edilul din Stoenești

Dumbravă este mulțumit de anul 2020, la nivel de investițiile realizate în localitate, chiar în ultimele luni au început lucrările de modernizare la școala din centru, printr-un proiect pe POR. Această unitate școlară se va extinde cu încă trei săli de clasă, se schimbă acoperișul, instalația termică, calorifere, se anvelopează și se va dota cu videoproiectoare, calculatoare și mobilier școlar, plus o parcarea necesară.

”Va fi una din unitățile școlare model din această zonă, vreau să spun că mulți copii din localitățile vecine doresc să studieze aici. Să ne gândim ce va însemna calitatea actului didactic într-o astfel de unitate. La noi, anul nu s-a încheiat, am reabiltat străzile Gruieni,Prislop și Dinescu, am avut recepția la apă și canalizare. În prezent avem 82 km rețea de apă și 39 de canalizare plus o stație de epurare modernă”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.

Mai trebuie spus, comuna Stoenești are drumurile comunale și sătești asfaltate în proporție de 85% ,în condițiile în care, în urmă cu câtiva ani nu era deloc asfalt.

“Aici pot spune clar că am în comunitate un sprijin foarte bun, nu de puţine ori proiectele mari în localitate au fost discutate, dezbătute şi unele chiar iniţiate de localnici. Vrem să facem o comună aşa cum arată în Austria, în Elveţia, o localitate emblemă, curată, atractivă şi în care să vrei să locuieşti”, spune primarul Dumbravă

Vorbim de una din localitățile aflate pe drumul mănăstirilor Olteniei de sub munte dar și pe drumul stațiunilor, un loc absolut fabulos cu deschidere spre agro=turism, iar primarul Dumbravă spune că demrsurile sale în următorii ani, sunt în această direcție, o localitate civilizată, destinație pentru cei care vor să se mute la țară și să aibă confort de orași și turism.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *