Stoenești poate fi definit ca model de administrație, fiind localitatea cu cele mai mari fonduri atrase

La 20 de km de Râmnicu Vâlcea, comuna Stoenești este de departe un punct central pe harta județului Vâlcea, fiind comuna cu cel mai rapid ritm de dezvoltare, anul 2019, definind-o ca model de atragere de bani europeni. Stoenești este astfel comuna cu cel mai mari venituri atrase pe cap de locuitor, ajungând să fie o destinație pentru investititori dar și pentru cei care doresc să achiziționeze un teren în zona rurală.

Faptul că deja se vorbește despre realizarea rețelei de gaze naturale a stimulat deja cererea de terenuri și comuna a intrat în atenția investitorilor.

”E vorba despre înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în comuna Stoeneşti pe o lungime de 42,5 km cu branşare din comuna Păuşeşti Măglaşi, cu o valoare de peste 25 milioane Euro prin Fonduri Europene nerambursabile. Asta se traduce printr-o resetare a condițiilor pe care le punem la dispoziția investitorilor, o ridicare a calității vieții, a gradului de confort. Demografia este oricum în creștere, vreau să spun că în acest an, numărul emis de autorizații de case a fost mai mare decât în anii anteriori”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.

Proiectul de gaze nu este singurul care va fi implementat în anii următori. Dumbravă menționează și modernizarea şi extinderea Şcoalii Stoeneşti cu 3 săli de clasă, înlocuire instalație electrică şi sanitară, anveloparea clădirii, construire teren sintetic şi parcare cu o finanțare de 500 mii Euro prin Fonduri Europene nerambursabile.

În cadrul școlii vorbim de construirea unei Săli de Sport precum și de . Extinderea Căminului Cultural Stoeneşti;

Tot în acesti patru ani vor fi asfaltati peste 15 km de drumuri cum ar fi în Sat Gruiu, 4 străzi – Strada în Față şi Strada Gruiu în 3 puncte pe o lungime totală de 2,05 km; Sat Popeşti, 4 străzi – Valea Bodii, Croitoreşti, Viişoara, Popeşti pe o lungime de 950 metri; Sat Deleni, Strada Deleni pe o lungime de 1,2 km; Sat Piscu-Mare, 2 străzi – Strada Piscu-Mare în 2 puncte pe o lungime de 700 metri; Sat Neghineşti, 2 străzi – Strada Neghineşti şi Cacova-Zmeurătu pe o lungime de 1,1 km; Sat Zmeurătu, 2 străzi – Strada Piatra şi Negraş pe o lungime 750 metri; Sat Budurăşti, 2 strãzi – StradaTeilor în 2 puncte şi Strada Principală (Biserică) pe o lungime de 900 metri; Sat Gruieri, Strada Gruieri în 2 puncte pe o lungime de 700 metri; Sat Bârlogu, 3 străzi – Strada Poiniță, Luncii, După Vale pe o lungime de 1,25 km; Sat Stoeneşti, Strada Mărăcinii Mari în 2 puncte pe o lungime de 800 metri; Sat Suseni, Strada Susenipe o lungime de 600 metri., Sat Șuseni, 4 străzi – Strada Frumuşiței, Strada Șuseni, Prelungire Pietriş şi Strada Ursului pe o lungime totală de 1213 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *