Stoenești este o nouă destinație pentru orășenii care se mută la țară

De ce? Pentru că este relativ aproape de oraș, la 20 de minute de centrul Râmnicului, comuna Stoenești se află pe drumul național Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu iar, geografic, face parte din zona comunelor Olteniei de sub Munte.

Așadar, vorbim de o comună unde jumătate din motivațiile noilor creșterei de achiziții de terenuri are la bază relieful dar și scurtătură spre Băile Olănești.

”Sunt motive pentru care săptămânal vin aici în birou cetățeni, mare parte din Râmnicu Vâlcea dar și din București sau din Dolj care mă întreabă dacă știu pe cineva care vrea să vândă o casă, dacă știu de terenuri de vânzare. Apoi mă întreabă de utilități. Le spun că avem apă și canalizare în toată comuna și mare parte asfalt, sperăm ca în următorii ani să finalizăm complet toată rețeaua de drumuri”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.

Este deja o certitudine că în ultimii ani, în Stoenești au fost câteva sute de tranzacții de terenuri, cu cât localitatea își pune la punct infrastructura, cu atât există o migrație din ce în ce mai mare.

”Dar avem și reguli stricte. De a respecta regimul de construcții prevăzut în Planul Urbanistic General. Vrem să avem și pe viitor o localitate dezvoltată armonios, fără acea senzație de înghesuit. Tocmai acesta este motivul pentru care localitatea este una căutată”, adaugă Dumbravă.

Edilul spune că în primăvară proiectul de gaze va intra în evaluare finală și are speranțe mari că acesta va fi finanțat.

”Cu siguranță toate localitățile care se află într-un perimetru din apropierea Râmnicului vor introduce gazele. Mă refer la comunele unde avem o creștere a populației și unde niveul de trai este unul crescut. Deci proiectul gazelor naturale la Stoenești reprezintă o chestiune de câțiva ani, până la finalizare”, conchide primarul din Stoenești.

Stoenești se află la aproximativ 25 de km de Râmnicu Vâlcea, în Oltenia de sub Munte, la intesecția drumului spre Horezu cu drumul spre Băile Olănești, prin Păușești Măglași. Totodată pe teritoriul comunei trece și Drumul Turistic al Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, aici existând frumosul schit Jgheaburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *