Stoenești este comuna cu cel mai mare ritm de dezvoltare din Oltenia de sub Munte

Comuna Stoenești este campion al fondurilor atrase în ultimii ani, prin proeictei în valoare de șapte milioane de euro, bani care se regăsesc în investițiile care au modernizat complet comuna situată la 20 km de Râmnicu Vâlcea.

Pe acest final de an au început lucrările de modernizare la școala din centru, printr-un proiect pe POR. Această unitate școlară se va extinde cu încă trei săli de clasă, se schimbă acoperișul, instalația termică, calorifere, se anvelopează și se va dota cu videoproiectoare, calculatoare și mobilier școlar, plus o parcarea necesară.

”Va fi una din unitățile școlare model din această zonă, vreau să spun că mulți copii din localitățile vecine doresc să studieze aici. Să ne gândim ce va însemna calitatea actului didactic într-o astfel de unitate. La noi, anul nu s-a încheiat, am reabiltat străzile Gruieni,Prislop și Dinescu, am avut recepția la apă și canalizare. În prezent avem 82 km rețea de apă și 39 de canalizare plus o stație de epurare modernă”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.

Lucrurile nu se termină aici, printr-un ADI cu Bărbătești și Costești, localitatea urmează să înființeze rețeau de gaze naturale.

Comuna Stoenești are drumurile comunale și sătești asfaltate în proporție de 85% ,în condițiile în care, în urmă cu câtiva ani nu era deloc asfalt.

“Aici pot spune clar că am în comunitate un sprijin foarte bun, nu de puţine ori proiectele mari în localitate au fost discutate, dezbătute şi unele chiar iniţiate de localnici. Vrem să facem o comună aşa cum arată în Austria, în Elveţia, o localitate emblemă, curată, atractivă şi în care să vrei să locuieşti”, spune primarul Dumbravă

Vorbim de una din localitățile aflate pe drumul mănăstirilor Olteniei de sub munte dar și pe drumul stațiunilor, un loc absolut fabulos cu deschidere spre agro=turism, iar primarul Dumbravă spune că demrsurile sale în următorii ani, sunt în această direcție, o localitate civilizată, destinație pentru cei care vor să se mute la țară și să aibă confort de orași și turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *