Stoeneşti a fost cea mai bogată comună vâlceană, potrivit datelor guvernamentale, pentru anul 2019

Stoeneşti este comuna vâlceană care potrivit datelor Direcţiei pentru Politici Fiscale şi Bugetare din cadrul Ministerului Dezvoltării a înregistrat cele mai mari venituri dintre toate localităţile rurale din mediul rural din judeţul Vâlcea, în anul 2019. Reamintim că în 2018, în acest clasament se afla Vaideeni. Iată că o altă localitate din Oltenia de sub Munte se află în top.

În calculul veniturilor bugetare ale comunei Stoeneşti toatlizând 19,65 milioane lei, intră toate sumele din fondurile europene, fondurile guvernamentale şi veniturile proprii.

De altfel în 2019, comuna vâlceană a înregistrat şi cele mai ample lucrări de infrastructrură, nu mai puţin de 6 milioane de euro fiind fondurile cu care a lucrat anul trecut administraţia Dumbravă.

Cea mai bogată comună din România, este localitatea ilfoveană Chiajna cu venituri de aproximativ 80,65 milioane de lei, urmată fiind de Floreşti din cluj, cu venituri bugetare de 65, 40 milioane de euro.. În top 10 comune bogate ale României, întâlnim Timiş din Dâmboviţa, Cristian din Braşov, Giroc din Timiş, Miroslava din Iaşi, Afumaţi din Ilfov, Apahida din Cluj, Valul lui Traian din Cluj şi Sânmartin din Timiş.

Comuna Stoeneşti ocupă locul 30 la nivelul judeţelor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *