Stimați parlamentari, guvernananți, scuzaţi că vă deranjăm dar ne apucăm și noi de Bugetul pe 2020?

Știm că gemetele campaniei electorale sunt din ce în ce mai lascive, alba neagra cu guvernul între PNL și PSD se joacă de la o zi la alta, sub privirea blajină a întâiului neamţ al României şi lângă fustiţa viu colorată a goblenurile din Videle. Dar…

Anul 2019 se apropie cu paşi grăbiţi de obştescul sfârşit prin cea mai anosta alegere prezidenţială, cu câştigătorul deja ştiut dar Bugetul pe 2020 nici măcar nu a intrat în discuţii.

Viorica ţine de uşa de la Victoria, baricandănd-o cu tot felul de ficuşi de prin ALDE în timp ce menestrelul Orban şi Gorghiuţa pun berbecii să sparga buncărul otrepelor de la Victoria. Un joc absurd al politicii româneşti cu găinari şi găinărese, cu ţipete şi demagogii de bordel metafizic, în timp ce lumea se uită ca la tenis să vadă care e mai tare în…pen*is

Primăriile se uită pe graficul restanţelor salariale la handicapaţi, bugetarii cărora Dragnea le-a umflat cardurile nu ştiu cum să mai iasă din instituţii de salopetele protestatarilor rămaşi pe drumuri din fabrici şi uzine, Iohannis doarme ca un prinţ în Manhattan, Viorica face bezele din Ţara Soarelui Apune, iar anul 2020 nu e luat în calcul de nici un minister.

Poate o veni apocalipsa şi noi nu ştim încă. Toate paparudele politicii româneşti, farfuzoii şi farfuzele or avea pregătită în tunelul magic din Bucegi, ăla despre care scriu site.-urile obscure, vreo arcă de salvare iar noi vom rămâne aici să apărăm cioburile de România, spartă de prostie, incomptenţă şi criminali în serie.

Polonia, o ţară normală şi-a trimis bugetul pe 2020 în parlament în luna august 2019, e drept şi noi prin mai tot anul ăsta l-am primit pe cel vechi, tare mi-e teamă că la anul prin august România va avea buget, asta după alegerile locale şi în ajun de parlamentare. Pentru că la noi, în ţara asta, nimic nu merge cum trebuie. De ajung absovenţii cu dimplomă de opt clase să candideze la preşedinţie, dar să ţină şi prelegeri universitare, doar la noi, Facebook-ul este cea mai tare gazetă, unde „jurnaliştii impostori” cu o mână fac sex şi cu una tastează,  unde oamenii îşi pun în piept mărţişoare cu Barna şi Iohannis, că cu Vio nu au curajul, norma de stuchituri ar fi prea mare din partea grobienilor din Elita Fruntaşă.

O ţară anapoda, în care teatrul, blatul, circul ieftin şi ipocrizia este la ea acasă.

Aşa că poate se opresc din jocul ăsta stiupid de coţăreală ieftină, cu toţii şi se apucă de bugetul pe 2020, că l-o gestiona coana Viorica sau acest Hruşcă al liberalilor cu nume de premier maghiar, nu contează dar, nu ar strica sincer, ca pe 1 ianuarie dimineată, în 2020, bugetăriţele care joacă solitaire în instituţiile statului să aibă parte de un buget în care să ştie cum să-şi planifice concediul cu familia şi week-endul cu amantul.

Valabil şi pentru guvernanţi, deputaţi şi senatori, că doar d-aia vin pe la porţile noastre cu ochi de p*izdă plânge să ne ceară votul, odată la 4 ani.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *