Ştefan Vuza – personalitatea economică a anului 2019 la Vâlcea, omul care a salvat Oltchimul

Dacă în anul 2018, se cânta prohodul fostului combinat vâlcean, acum un an, Ştefan Vuza a reusşit cea mai importantă tranzacţie, salvând o bună parte din Oltchim şi reuşind păstrarea a peste 1.200 de locuri de muncă.

Compania Chimcomplex Borzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, a oferit, la finalul anului trecut, 127 milioane de euro pentru cea mai mare parte a activelor Oltchim, însă a preluat şi probleme de mediu, angajându-se la un program de investiţii de 70 de milioane de euro în trei ani.La momentul depunerii ofertei, Chimcomplex a venit şi cu garanţii de 50 de milioane de euro.

Pachetele de active transferate către Chimcomplex S.A. sunt următoarele: Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane și VCM/PVC 1. Activele includ terenuri, clădiri, investiții în curs de execuție, drepturi de proprietate intelectuală și alte bunuri mobile reprezentând în principal utilaje, echipamente, tehnologii și orice alte bunuri similare necesare procesului de producție.

După această tranzacţie, în 2019, Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator cu capital sută la sută românesc şi s-au pus bazele Companiei Române de Chimie.

Ştefan Vuza a venit la Râmnicu Vâlcea să rămână, după cum a declarat în repetate rânduri şi în cursul anului 2019, în ciudat perioadei critice pe care a traversat-o paltforma (CET şi USG) acesta are în continuare planuri de dezvoltare.

Pentru toate acestea, Râmnicu Vâlcea Week oferă titlul de personalitatea economică a anului, domnului Ştefan Vuza.

Redacţia

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *