Ștefan Verdes urmează să asfalteze prin PNI 5 km de drumuri în comuna Livezi

Proiectul de canalizare din comuna Livezi se apropie de final în valoare de 17 miioane de lei, urmând ca anul viitor să înceapă proiectul de înfiițare sistem de apă potabilă.

Dar cel maiu important, rămâne proiectul drumului de legătură cu Dănciulești, potrivit primarului Ștefan Verdeș, până la finalul anului sunt șanse ca întregul tronson să fie asfaltat. Drumul Gorjului, drum care leagă comuna vâlceană Livezi de gorjenii din Dănciulești a fost deja asfaltat pe teritoriul județului Vâlcea.

Un alt drum care urmează să fie asfaltat este cel care face legătura cu localitatea Zătreni, în urma unui ADI, unde Livezi este titular de proeict.

De altfel prin PNI, Ștefan Verdeș spune că vor fi reabilitati 5 km de drumuri de interes local.

Și tot prin PNI va fi introdusă rețeaua de apă în satele Părăușani și Pleșoiu, sate care au fost scoase din Masterplanul de apă și canal.

Comuna a reușit să fie una care să atragă investiții, să reclădeze tradiția, vorbim de o localitate unde se află cele mai multe conace boierești, de aici având originile Pia Brătianu, soția lui Ion Brătianu.

În prezent, comuna se poate lăuda cu școli reabilitate, terenuri de sport, cămin cultural, o rețea de canalizare și în viitor o rețea de apă potabilă.

”Dorim să facem din Livezi o comuna atractivă, care să pună accent pe dezvoltarea unei infrastructuri care să genereze dezvoltarea de afaceri care să aducă locuri de muncă și rămânerea pe loc o forței de muncă active”, mai adaugă primarul Verdeș.

Comuna Livezi se află în Valea Oltețului și este locul de unde a plecat mare parte din aristocrația veacului XIX, familiile Pârâianu, Pleșoianu etc. Familii care au marcat istoria modernă a România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *