Ștefan Bogdan: Centura orașului ar scoate complet traficul greu din oraș

Cu peste 50 de miiarde de lei vechi venituri proprii, Băbeniul se dovedește un oraș în plină expansiune economică, cei peste 200 de agenți economici care funcționează pe raza orașului și în zona parcului industrial din zona fostei Uzinei Mecanice, contribuind la dezvoltarea acestui oraș.

Orașul este un pol industrial, cu o dinamică foarte accelerată, beneficiind și de o dispunere geografică foarte bună. Avantajos pentru Băbeni este și așezarea sa, pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Drăgăani și Slatina dar și la intersecția cu drumurile care merg spre Horezu. Situat astfel chiar în centrul județului Vâlcea, având o uriașă bază de recrutare pentru forța de muncă din comunele vecine.

”Este un adevăr că orașul are o dinamică economică și se investește, șomajul este unul aproape inexistent, sperăm că agenții privați vor plusa și la nivelul salarial, pentru a atrage cât mai multă forță de muncă plecată afară și bine calificată. Primăria este dispusă de a oferi ajutor pentru orice investitor care dorește să dezvolte aici afaceri”, spune primarul Ștefan Bogdan.

La această oră, Primăria lucrează la documentația privind reabilitarea a 59 de drumuri. Printre ele se află și centura orașului, adică scoatere traficului greu de pe drumul principal.

”Se vorbește multe despre lărgirea actualului drum național la 4 benzi. O soluție care poate ar rezolva pe de o parte traficul rutier dar nu am rezolva nimic pentru populație. Cred că nimeni din cartierul Valea Mare nu și-ar dori să aibă traficul greu în fața porții. Și nici nu ar fi o soluție pentru intersecția cu centrul orașului. De aceea, centura care este bugetată are rezolva situația traficului”, mai adaugă edilul din Băbeni.

Printre alte proiecte ale orașului se numără reabilitarea din punct de vedere al eficienței energetice a clădirilor Liceului, Căminului Cultural și a Primăriei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *