Steaua de deasupra Râmnicului are un nume: “Teatrul Municipal Ariel” care gravitează, acolo sus, lângă Alcor

Anca Olteanu şi Ionuţ Mocanu l-ar fi făcut pe Sebastian să plângă. Pentru că poate niciodată, scriitorul iubirii, nu ar fi realizat că piesa lui va fi jucată altfel decât cu inima, cu un suflet nemuritor, cu stele care nu se văd dar care pulsează, în fiecare infinitezimală secundă…Teatrul Ariel este acolo, gravitează lângă Alcor.

“Steaua fără nume” este harul pogorât din Ursa Mare, la geamul profesorului, dincolo de gara de provincie. Iar jocul pe care Cătălina, Ionuţ, Gabi Popescu, Alin Păiuş, orbitele pe care aceşti creatori de frumos se plimbă, în universul Arielului Vâlcean, construiesc cea mai reuşită constelaţie a Râmnicului.

“Steaua fără nume” este o poezie a iubirii, între cele două lumi, lumea întunericului luminat al provinciei tâmpe şi lumea Necunoscutei, coborâtă pentru a străluci o noapte în casa profesorului.

Cum de a reuşit Vlad Popescu asta?

Cum a reuşit să aducă la un loc ursuzenia provinciei naţionale, cu principii şi tabuu-uri ipocrite peste o celulă de iubire, o intersecţie, cât o interjecţie, într-o noapte care se consumă în spatele cortinei? Cum a reuşit să făurească această monumentală punere în scenă?

A intrat sigur în cafenea alături de Mihail Sebastian şi dincolo oraşul cu salcâmi, au pus la cale această minunăţie, această ardere în alb! Şi mai mult ca sigur, că Sebastian a scris piesa după ce a fost jucată de Anca, Ionuţ şi Gabi company de la Ariel. Sigur i-a plăcut atât de mult încât a oferit-o cu autograful iubirii…

Nu mai e niciun secret că pe scenele Arielului vâlcean, avem nu doar actori. Avem oameni care nu joacă roluri. Ei se transpun, ei sunt posedaţi de personajele lor. Anca e Mona dar şi Mona e Anca, până şi Ichim e Camelia. Nu doar Camelia e Ichim. Iar trenurile din gară au efect 3D, trec pe lângă noi, le simţi aroma, simţi aroma raţei pe varză a impiegatului. Iar la colecta lui Udrea, îţi vine să participi şi tu pentru a apărea prima simfonie a provinciei…

Steaua fără nume a Râmnicului are un nume! Este unic şi este fascinant. Este Arielul Vâlcii.. Iar nu cred să existe vâlcean care să nu vrea să vadă vreodată în viaţa lui această memorabilă piesă.

Din distribuţia spectacolului, cea indicată de autor, fac parte actorii: Anca Olteanu (Necunoscuta), Ionuț Mocanu (Profesorul), Cătălina Sima Getsck (Domnişoara Cucu), Gabriel Popescu (Şeful gării), Alin Păiuș (Udrea), Cristian Stanca (Grig), Mădălina Floroaica (Eleva), Georgiana Marin (Ţăranca), Julliet Attoh (D-na Grigorescu), Dan Constantin (Pascu), Camelia Constantin (Ichim), Alin Holcă (Conductorul).

 

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *