Statul român este un buboi uriaş de corupţie, plin de funcționari mediocri, incompetenți, angajați pe pile!

… a început, pe bune, să-mi fie frică de faptul că, la un moment dat, o să înceapă să ne cadă avioanele TAROM, că o să mor într-un spital de stat, deși mă duc cu un banal guturai, că poliţia o să mă împuște din greșeală, că pompierii o să-mi detoneze casa în loc să-mi stingă incendiul.

De ce? Pentru că am ajuns un stat corupt cronic, majoritatea angajărilor la stat se fac pe șpagă, prin trafic de influenţă. Salariile mari din mediul public au generat un asalt al românilor la porțile cetății statului. Înarmați cu șpăgi, cu rude, cu amanți, cu de toate, asaltează toate instituțiile bugetare. Pentru salarii de mimimum 4.000 de lei și pentru garanția stabilității.

Nu mai contează că nu sunt pregătiţi. Lasă, dom’le, că nu s-a născut nimeni învățat!, asta este logica tuturor. Sincer, eu am fost, până acum, sunat de zeci de ori, să vorbesc cu X, Y, Z, („pentru că v-am văzut la emisiuni împreună”), pentru a face trafic de influență pe lângă X pentru nu știu cine.

Statul român este în colaps, de la Protecția Consumatorului până la Ministere, agenții, departamente, totul este pe bază de orice. Nici măcar bibliotecarii nu sunt angajați pe bază de profesionalism. Este o uriașă armată de căutători de munci lejere în birouri calde, înghesuite, unde nu trebuie să faci nimic. Dar ești la stat. Nu îți cere nimeni perfomanță, nu stai cu teama că mâine poți fi înlocuit cu unul mai bun. Pentru că ai dat șpaga care și cât trebuie, ești nevasta lui…, ești fiul lui…. Și de la stat ești greu de dat afară.

Suntem, așadar, o societate bolnavă și de aceea nu merge nimic cum trebuie la stat. Podurile se prăbușesc, mor oamenii prin spitale, prin cluburi, pe stradă, este un haos. Întârzie lucrări, avize, aprobări, hârtii. Durează luni până când se ia o decizie. Nu, nu e rea-voință, este incompetență, este prostie, este o catastrofă. Toată lumea știe că, pentru a te angaja asistent medical într-un spital public, trebuie șpagă. Și bagatelizăm asta. Cum dracu’ să bagatelizezi așa ceva, pentru că un asistent medical pune bisturiul în mâna unui medic, în mijlocul unei operații pe creier!

În actuala Miliție postdecembristă, te angajezi după 3 (trei) luni de școală. Cică din sursă externă. Ne vom prăbuși, ne vom distruge ca nație, vom ajunge în cel mai de jos punct de supravieţuire.

Podul de la Neamț. Bun, o fi corupt președintele de județ. Dar inginerul, maistrul, șeful de echipă ce au spus oare când au băgat polistiren în loc de fier beton? Fie au ajuns și aici incompetenții, fie au știut că este o bombă ce construiesc ei, dar erau siguri, totodată, că nu li se va întâmpla nimic.

Statul român gâfâie, geme de prostie, de incompetenţă. Învățământul este paralizat, cum naiba să intre în școală profi care iau nota 5 la titularizare, dar, ironic, trebuie să-mi pregătească elevi de 10 pentru a lua examenele?! Statul român este analfabet, incompetent, plin de funcţionari care habar nu au care le este menirea, fișa postului. Li se pare normal să li se cuvină. Și salarii mari și vouchere de vacanță și libere legale. Ei nu o să vină niciodată cu autobuzul la job sau cu bicicleta. ”Hai, ce dracu’, am ajuns o sărăcie?! Mă aduce iubi cu BMW-ul sau vin eu cu limuzina și cu enșpe mii de brățări și cercei de aur, luat din bazar de la turci!” De aceea, această anomalie politică, Zoo-politicianul Grapini protesta, pe facebook, că a lăsat-o avionul pe pistă, și nu la burduf și i s-a părut umilitor să meargă cu autobuzul la Sosiri. Adică este o aristocrată… de îţi vine să îi scuipi.

Au ajuns niște nesimțiti acești bugetari. Niște aroganți, niște semizei, care put de prostie, dar ei între ei știu pe cine și cum a ajuns. ”Nu da într-un câine până nu afli care îi este stăpânul!” este lozinca pe care bugetarii au inventat-o la birou.

Niciun profesionist nu mai vine la stat. Nu are loc, nu va fi angajat și dacă, prin absurd, ar fi invitat, ar refuza. Pentru că un profesionist nu poate lucra într-o echipă de 10 cu 9 proști. Își ia lumea-n cap. Demisionează a doua zi. Sunt cel puțin jumătate din instituțiile statului conduse de oligofreni, de parveniţi politic, de o prostie grețoasă, de oameni pe care i-ai plesni non stop.

O știre ar fi azi că un profesionist se duce angajat într-un post-cheie sau într-un post la stat. O anomalie ar fi. Normalitatea a ajuns azi un paradox metafizic.

Când se va prăbuși primul avion al TAROM (Doamne ferește!) trebuie să plecăm din țara asta. Înseamnă că și în carlingă a pătruns șpaga. Iar la 10.000 de metri altitudine, nici Dumnezeu nu te mai salvează.

Dar mult drum până la apocalipsă nu mai este. Apocalipsa statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *