Staţiunea Ursu-Ursuleţul va avea 20 de kilometri de străzi, din care 3 artere principale

Mai sunt doar 200 de loturi de concesionat în zona viitoarei staţiuni Ursu-Ursuleţul din Vaideeni, peste 350 fiind deja concesionate.

“Chiar vineri avem deja o nouă licitaţie pentru alte 8 loturi de teren. Eu cred că, anul următor, toată viitoarea staţiune va fi concesionată. Anul viitor vom începe perimetrizarea străzilor staţiunii. În planul nostru, vor  fi trei principale, din care una este axul central. Toate acestea vor fi unite prin străzi secundare. Acest plan este util pentru realizarea infrastructurii de apă, canal şi energie electrică. În total, avem 20 de kilometri de străzi în  Ursu-Ursuleţul”, a precizat Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

Ursu–Ursuleţul este al doilea punct turistic al Vâlcii, o staţiune care acoperă platoul de la 1.500 de metri până sus, la Vârful Ursu (2127 metri). 500 de loturi a câte 1000 de metri pătraţi aşteaptă, pe golul alpin, să primească turişti. Primăria Vaideeni a finalizat PUZ-ul şi a pornit lucrarea.

Loturile sunt scoase la licitaţie, proiectul a trei pârtii de schi, din care una chiar pe vârful Ursu, va aduce Austria mai aproape de noi. Şi proiectul nu se opreşte aici. Staţiunea Ursu–Ursuleţul, Vârful Romani şi  Obârşia Lotrului se vor completa, pentru a realiza cel mai mare conglomerat urban de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina.

În următorii zece ani, platoul cerului de deasupra muntelui va aduce Vâlcii, dar şi României, una din destinaţiile de excelenţă de turism.

„Nu vom avea rivalitate. Ceea ce este aici sus, pe golul alpin, nu se regăseşte în altă parte a României. Ursu–Ursuleţul va fi povestea României, va fi nucleul unui alt tip de turism montan. Sunt convins că, la finalul acestei investiții, va exista un drum invers al turiştilor, dinspre Europa spre România. Eu am spus de mai multe ori, Carpaţii nu au fost deloc exploataţi la potenţialul lor turistic. Or fi ei, Alpii, mai mari,  dar Carpaţii au poveste”, spune Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

Pentru cei care nu ştiu, Vaideeniul este localitatea care a scăpat în Vâlcea pe după gardul Ardealului. A fost locul care, în marea migraţie a secolelor XVII şi XVIII, a adunat românii din imperiu. De aceea, probabil, această nouă punte a românilor de aici cu  românii de dincolo.

Şi ce poate fi mai frumos decât o nouă staţiune montană la Vâlcea, la peste 1.500 de metri!

 

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *