Stațiunea Ocnele Mari reintră în transportul public de călători cu Râmnicu Vâlcea, prin rețeaua de transport metropolitan

u venituri proprii de aproximativ 1,7 milioane lei cu o populație în creștere de peste 3.300 de locuitori, orașul atacă podiumul stațiunilor balneare, deschise tot timpul anului.

Mai ales că două mari proiecte de centre spa sunt în faza de documentații. Este vorba de un proiect privat în Ocnița, privind amenajarea unui centru spa și un alt centru spa în parteneriat cu Consiliul Județean în Ocnele Mari care deja se află în lista de sinteză a CNI.

Remus Sasu și Constantin Rădulescu au prezentat planurile inițiale ale proiectului, cel din Ocnele Mari care va transforma stațiunea într-una pentru 4 anotimpuri, valorificând astfel resursa principală a orașului. Apa sărată.

În paralel, pentru creșterea potențialului turistic al stațiunii Ocnele Mari, CJ Vâlcea continuă lucrările de modernizare a drumului județean și întreprinde demersuri pentru regularizarea pârâului care traversează localitatea.

”Anul 2023 înseamnă un an în care vom implementa noi investiții în zonă, mă refer la utilități, pentru a spori gradul de atracție al acestui oraș. Sunt șanse mari ca micul nostru orășel să devină o stațiune de interes național, dar pentru asta trebuie să dezvoltăm tot ce implică aici turismul, activitățile conexe turismului, pentru că industria turismului este o ramură complexă  care poate aduce locuri de muncă și venituri consistente la buget”, conchide Sasu.

Utilități însemnând continuarea procesului de asfaltare, de extindere a rețelei de apă, a rețelelor de gaze.  Și sprijinirea investitorilor în lărgirea ofertei de turism.

Astfel, prin Anghel Saligny se vor asfalta  străzile Căpșunilor 618 m, Abatorului 273 m, Cocenești 1227 m, Valea Bradului 105 m, Ștrandului 1053 m, Buda 792 m, Salcâmilior 192 m, Merilor 823 m, Nicolae Bălcescu 1224 m, Școlii 244 m, Pinilor 448 m, Morilor 283 m, Soret 852 m, adică, aproximativ  8 km

Prin PNRR, Primăria Ocnele Mari a depus extinderea rețelei de  apa si canalizare în toată localitatea dar până atunci primăria va face din buget local extinderi pe străzile Slătioare, Școlii și Merilor. Tot prin PNRR vor intra într-un program de dotare și digitalizare biblioteca și școala.

Prin PNRR, stațiunea vâlceană este inclusă în masterplanul de transport metropolitan cu 19 stații de autobuz moderne, 2 microbuze și transport regulat cu Râmnicu Vâlcea. În cadrul aceluiași program se vor monta 6 stații electrice de încărcare.

În 2023 vor începe lucrările la sala de sport și se așteaptă de la Distrigaz demararea lucrărilor de extindere a rețelei mai ales spre cartierul Ocnița.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *