Stațiunea ”Micii Sirene” din România este pregătită pentru noul sezon estival
Cu un parc elegant, un parc modernizat unde turiștii pot admira o fântână muzicală, un iaz de munte, un ceas floral, statuia de aproape 100 de ani, a Micii Sirene, copia celei daneze, Băile Olănești se pregătește să deschidă un nou sezon turistic estival.
”Am reușit, am beneficiat si de acest an, al pandemiei, pentru a putea lucra la modernizarea parcului. Este un parc din povești, spun cei care l-au văzut. Avem câteva obiective care bucură ochiul și fac o plimbare relaxantă pentru turiștii veniți la cură. Fântâna muzicală sunt convins că va fi apreciată. Sunt șanse mari ca în această vară să ne revenim după anul dezastruos pe care l-am traversat”, spune primarul Sorin Vasilache.
Acesta a mai adăugat că investitorii privați au mai deschis noi structuri hoteliere și numărul acestora va crește în fiecare ani, structuri care vor veni puternic pe segmentl wellness&spa.
Dar, stațiunea mai poate fi admirată pentru micul castel al turnului de apă, valea Olăneștiului care însoțește aleea de cură balneară, sanatoriul 1 Mai și vila lui N. Ceausescu, monumentul de arhitectură gaudistă a Izvorului 24, parcul cu nuferi, schitul Bradu pecum și natura și împrejurimile care sunt deosebite.
Stațiunea Izvoarelor de Aur, cum mai este cunoscută, asta pentru cele aproximativ 30 de izvoare medicale minerale care se află de-a lungul aleii de cură balneară este una din cele mai căutate de turiști.
Turiștii care vin cu precădere pentru tratament dar și pentru agrement.
În prezent aici este o nouă dispută privind dreptul de exploatare a izvoarelor, deputatul Laurentiu Cazan, promovând o dezbatere publică în acest sens, o dezbatere asupra unei polemici care a împărțit taberele, unul dintre agenții economici, cei mai mari din stațiune, având drept exclusiv de concesiune asupra izvoarelor de aproape 20 de ani.