Staţiunea Călimăneşti – Căciulata se redefineşte prin 4 noi hoteluri de 4 şi 5 stele

Cea mai mare staţiunea balneară din România, Călimăneşti – Căciulata, aflată de ani buni în top 3 România ca destinaţii turistice, începe anul cu noi investiţii în structuri hoteliere care vin să satisfacă cerinţele premium ale turiştilor, încercând să sporească numărul străinilor care optează pentru staţiunea vâlceană.

În urmă cu mai bine de 10 ani, staţiunea vâlceană era o destinaţie socială, în care ponderea turiştilor înseamna aproape 80% vârstnicii veniţi la tratament prin casele de pensii judeţene. O staţiune care nu număra niciun pub iar procentul de tineri lipsea cu desăvârşire.

Era o staţiunea inertă, cu hoteluri multe rămase din Epoca de Aur, ca nivel de mobilier, o inerţie incomodă care nu aducea nimic nou. Turismul balnear era trecut la şi altele, un fel de cenuşăreasă în domeniu.

Lucrurile s-au schimbat, colaborarea dintre autorităţile locale şi investitori au plasat doar în anul 2018, staţiunea balneară Călimăneşti – Căciulata în top 3 destinaţii România, cu un număr de peste 30.000 de turişti, din care 2000 străini. Asta pentru că între timp, s-au construit noi hoteluri, cele vechi au fost reabilitate, au apărut centre spa, au fost puse în valoare cele 4 mănăstiri de patrimoniu, râul Olt a redevenit navigabil.

“Era normal să se ajungă aici. Lucrurile nu au evoluat peste noapte cum poate ne-am fi dorit cândva, totul s-a făcut treptat şi iată-ne în 2019 cu o nouă provocare. Atragerea turiştilor străini alături de turiştii români în această staţiune balneară. Deja nu e un secret că în acest an încep să fie contruite hoteluri de 4 şi 5 stele. Nu e un secret că deja pe site-urile specializate, sunt rezervate vacanţe la Călimăneşti cu cel puţin o jumătate de an înainte. Eu zic că lucrurile merg în direcţia bună şi că aici vom avea un ritm accelerat de dezvoltare”, spune edilul staţiunii Florinel Constantinescu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *