Stațiunea Călimănești – Căciulata revine în topul turismului național

Cu mii de turiști în week-end, cu hotelurile aflate la peste 80% capacitate, cea mai mare stațiune balneară din România își revine după pandemie, spa-urile, parcurile, crozierele pe râul Olt, drumețiile montane, campingurile fiind din nou pline.

Stațiunea are dinamică, pub-urile sunt pline, mii de tuiriști din toată țara sunt prezenți la Vâlcea, într-una din cele mai frumoase stațiuni montane care deschid defileul Oltului.

”Noi facem tot ce ține de noi pentru ca turiștii să îndrăgească stațiunea noastră. An de an, venim cu noi oferte, investitorii privați la fel, există o creștere și ne apropiem treptat de sezoanele anterioare pandemiei. Sperăm să se termine această catastrofă, îi spun eu și să nu intrăm într-un nou val. Oamenii respectă regulile, există o responsabilitate a agenților economici, a turiștilor și se vede asta în numărul redus de noi infectări. În ceea ce privește infrastructura, se lucrează la amenajare urbanistică a întregului oraș, ținem foarte mult la curățenie”, spune primarul Florinel Constantinescu.

De altfel administrația vine în ajutorul agenților economici, oferindu-le în acest an, o bulă de oxigen, în cazul resatanțelor la buget.

Astfel a  fost prelungit termenul de acordare a facilităților la plata obligațiilor bugetare restante pentru locuitorii și mediul de afaceri din Călimănești
La inițiativa primarului Florinel Constantinescu, Consiliul Local a aprobat modificarea HCL nr. 95/14/26.11.2020 privind aprobarea anulării accesoriilor în cazul obligaţiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020, datorate bugetului local al Oraşului Călimăneşti, în sensul prelungirii termenului de acordare a acestor facilităţi până la data de 31 ianuarie 2022.
Hotărârea are în vedere prelungirea aplicabilităţii unor instrumente care să protejeze mediul de afaceri şi sistemul economic și totodată care să stimuleze conformarea la plată a debitorilor care înregistrează debite restante la data de 31 martie 2020, în contextul actual al dificultăţilor financiare cu care se confruntă contribuabilii afectaţi direct sau indirect de criza SARS-CoV-2, ținând cont de faptul că obligaţiile accesorii îngreunează plata acestor obligații.
Procedura se aplică pentru toate categoriile de debitori, cum ar fi persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, unități administrative teritoriale ori instituții publice care la data de 31 martie 2020 inclusiv au obligații bugetare principale restante către bugetul local al Orașului Călimănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *