Stațiunea Călimănești – Căciulata este regina incontestabilă a turismului vâlcean și liderul stațiunilor balneare din România

Cu 200.000 de turiști pe primele 10 luni ale anului, stațiunea Călimănești are toate șansele de doborî recordul de anul trecut, când a avut 220.000 pe cele 12 luni. Asta face să definim stațiunea vâlceană drept regina incontestabilă a turismului vâlcean dar și regina turismului balnear din România, de zece ani fiind pe podium iar în ultimii 4 ani, fiind pe primul loc în țară.

De altfel, la orice oră din zi și din noapte, se vede cu ochiul liber că în Călimănești numărul locuitorilor este dacă nu triplu, dublu, pentru că fie vară, fie iarnă, hotelurile, psicine cu apă termală, totul este ocupat. Iar pentru sărbători nu prea mai există locuri libere.

În Călimănești se construiește, se reabilitează, clădirile vechi sunt recondiționate și renovate, se extind parcurile, se amenajează noi locuri de distracție, se lucrează la proiecte care vor extinde stațiunea, intravilanul va crește. Lacul Călimănești a devenit o mare internă plină de ambarcațiuni.

Călimăneștiul este un model de a face turism, model de administrație, model de oraș care în doar 10 ani a ajuns pe primele locuri din România.

”Vrem mai mult turism, vrem să câștigăm competiția internă cu cele trei stațiuni de top din România, de pe Valea Prahovei. Treptat, prin noi investiții, prin facilități pentru cei care dezvoltă aici turism, printr-un sprijin și parteneriat total cu oamenii de afaceri din turism, vrem să punem Cășlimăneștiul și mai sus pe harta turistică. Vrem să atargem deja cât mai mulți turiști străini, să oferim calitate, avem toate șansele pentru perspective și mai ample de dezvoltare. 200.000 de turiști e o cifră bună dar vrem mai mult pentru asta vom munci și mai mult”, spune primarul Florinel Constantinescu.

Stațiunea Călimănești Căciulata este pe primul loc la nivel național între stațiunile balneare și pe locul 4 la nivel turistic după Poiana Brașova, Predeal și Sinaia. Fiind depășită în schimb vara de câteva stațiuni de pe litoral. În schimb, stațiunea vâlceană rar coboară sub 20.000 de turiști lunar, într-un oraș cu o populație de 8.000 de locuitori.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *