Staţiunea Călimăneşti – Căciualata este inclusă printre cele 5 destinaţii de top din România

Daca vrei sa-ti petreci concediul in tara, dar n-ai gasit inca destinatia potrivita ori n-ai reusit s-o cauti, iti propunem cinci locuri in care poti sa te relaxezi si sa uiti de griji in aceasta vara.

Statiunea Gura Portitei, Statiunea Calimanesti-Caciulata, Satul Moeciu de Sus, Statiunea Baile Felix si orasul Sinaia sunt destinatiile turistice potrivite pentru toate gusturile.

Statiunea Gura Portitei din comuna Jurilovca, judetul Tulcea

Foto: Plaja Statiunea Gura-Portiei/ guraportitei.ro

Unica in Europa, Gura Portitei este locul in care Marea se intalneste cu Delta Dunarii. Satul de Vacanta este locul unde care iti aduce fauna specifica Deltei Dunarii si Marea Neagra in acelasi loc. Este locul unde te poti bucura de natura, dar si de o zi relaxanta la plaja.

Statiunea Calimanesti-Caciulata, judetul ValceaFoto: Aqua Park, Statiunea Calimanesti-Caciulata/ calimanesti-caciulata.ro
La aproximativ 18 kilometri de orasul Ramnicu-Valcea, statiunea Calimanesti Caciulata a facut inconjurul lumii cu posibilitatile sale de tratare a diverselor afectiuni. Daca preferi un loc linistit si relaxant, statiunea pune la dispozitie turistilor sai, doua baze de tratament situate in Complexul Balnear Cozia si in Hotel Central din Calimanesti. Iar pentru plimbari prin natura, Muntii Coziei si valea Oltului reprezinta atractiile zonei.

Moeciu de Sus, judetul BrasovFoto: Moeciu de Sus, captura Youtube/ Craiasa Muntilor

Comuna Moieciu este situata in culoarul Rucar-Bran, la poalele Muntilor Bucegi si Piatra Craiului, reprezentand una dintre cele mai vechi cai de acces intre cele doua provincii romanesti: Ardealul si Tara Romaneasca. Daca iubesti muntele si drumetiile, satul Moieciu este alegerea potrivita. Printre atractiile zonei se numara Castelul Bran, Parcul Natural Bucegi, Masivul Piatra Craiului si Pestera Dambovicioara.

Statiunea Baile Felix, judetul BihorFoto: Strandul termal Apollo, Statiunea Felix/ felixspa.com

Localizata in Campia Crisurilor, intr-o zona colinara, cu paduri de fag si de stejar, la o altitudine de 140 metri. Daca vrei sa-ti petreci concediul intr-un loc care sa nu te plictisesti, acesta este locul.. Statiunea dispune de piscine interioare si exterioare, strand, teren de fotbal si minigolf. In plus, padurea din jurul statiunii este locul in care poti sa participi la echitatie, paintball, mountainbiking sau trailrunning.

Orasul SinaiaFoto: Valea Prahovei, captura Youtube/ Art&Craft

Sinaia una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania. Este situata pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul vaii Prahovei. Poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului incadreaza statiunea intr-o frumoasa scena verde. Daca vrei sa te relaxezi intr-un loc incarcat de istorie si arhitectura, Sinaia le cuprinde pe amadoua. Atractiile principale ale zonei sunt: Castelul Peles, Cazinoul Sinaia, Manastirea Sinaia, Casa memoriala “George Enescu” si Castelul Stirbey.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *