Stațiunea Băile Olănești oferă noi surprize turiștilor care optează pentru o vacanță aici

Băile Olănești rămâne una din stațiunile balneare frumoase ale României, cu parcuri, un râu care traversează elegant orașul, cu zeci de hoteluri și pensiuni de bun gust, o bijuterie care se apropie cu pași grăbiți de 150 de ani de existență, oferind sănătate românilor de-a lungul lungii sale existențe.

Sezonul estival a început în stațiunea izvoarelor de aur, doar în jurul prânzului, în cursul zilei de joi, orașul era animat de turiști care se plimbau prin frumosul parc, cu trenulețul Dotto, pe aleea cu cură balneară,pe  aleile  umbroase…

Vorbim de un parc model în Vâlcea, un parc superb, în care din acest an, primăria a avut o idee ingenioasă. Copacii bătrâni care au fost inlocuiți au fost valorificați. Astfel, trunchiurile rămase au devenit sculpturi în lemn, grație artistului local, Petre Moldoveanu. Așa încât în parcul central avem o frumoasă expoziție de vulturi, iepuri, urși, toate fiind sculpturi în trunchiurile copacilor îndepărtați. Și nu doar atât, pictorul urban Adrian Luță a transformat imaginea rece a parcării din stațiune, într-o frumoasă poveste de culori.

 

În rest, Primăria Băile Olănești se pregătește pentru acest sezon, cu ample lucrări de consolidare a drumului Forestierilor, a drumului spre Tisa, spre Gurguiata, știind că foarte mulți turiști fac drumeții în aceste sate splendide care compun arealul stațiunii vâlcene.

”Cred că în acest an vom depăși numărul de turiști pe care l-am avut în 2019, semn că în sfârșit, ne revenim după pandemie. Au apărut noi structuri hoteliere, zone de drumeție, zone de picnic. O veste bună vine și din partea guvernului, pentru că pe Anghel Saligny vom reabilita drumul spre Muereasca, acesta va fi asfaltat iar astfel, turiștii vor putea să ajungă de la Călimănești spre Olănești și invers, evitând ocolul prin Râmnicu Vâlcea. Un sector important din Drumul stațiunilor vâlcene”, spune primarul Sorin Vasilache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *