Strategia de dezvoltare a comunei Câineni este turismul

Finalizarea tuturor proiectelor de infrastructură este prioritatea lui Ion Nicolae, primarul comunei Căineni pentru perioada următoare, premise ca turismul să se dezvolte și mai mult în această localitate montană.

ˇCâineniul poate fi cu adevărat un loc turistic, o destinație pentru iubitorii muntelui, iubitorii unei localități de patrimoniu, unde se întâlnesc cel mai bine interefențele dintre zona Ardealului și Olteniei de sub munte. În fiecare vară, Câineniul este un punct de plecare pentru cei care abordează creasta Făgîărașului din Valea Oltului. Dar pentru a fi cu adevărat în topul turistic trebuie să finalizăm proiectele de infrastructură. Să crescă numărul de pensiuni turistice, dezvoltatorii să diversifice oferta pentru cei care vin aici. Suntem în grafic cu terenul de sport de la Greblești, lucrăm la un teren de recreere în continuarea aleii pietonale din zona centrală și am urcat documentație pentru rețeaua de canalizare”, spune Ion Nicolae, primarul reales al comunei Câineni

Printre proiectele care mai sunt în derulare, se numără și reabilitările moderate ale celor două școli atât cea din Câinenii Mari cât și cea din Câinenii Mici, pe AfM și prin PNRR.

Pe teritoriul comunei funcționează un număr de 5 pensiuni, numărul acestora urmând se crască în anii care urmează. Localitatea este cea mai nordică din județul Vâlcea, de-a lungul istoriei această a aparținut Ardealului, Munteniei și în cele din urmă Vâlcii. În secolul al XVIII-lea, Imperiul austro-ungar a ridicat aici o cetate, în comuna Căineni fiind un compozit etnic de români transilvăneni, sași și olteni.

Este localitatea care se află la poalele Munților Făgăraș, în frumoasa vale a Oltului, de aici începe Țara Loviștei, una din spectaculoasele depresiuni intramontane, ținut istoric plin de legende.

De altfel în mini vacanța de 1 Mai toate zonele de picnic au fost ocupate, sute de turiști optând pentru a-și petrece cel puțin o zi în această frumoasă localitate vâlceană care deschide la nord, Țara Loviștei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *