Start pentru Transalpina vinului, la Prundeni, 11 km de drum printre podgoriile Toscanei românesti

La Prundeni începe construcţia Drumului Vinului. Cel mai frumos drum agro-turistic din zona de sud a Vâlcii. Transalpina Vinului.

Drum care va uni 6 crame din zona dealurilor viilor din Prundeni, Transalpina Toscanei de România.

Dealurile bazinului Drăgăşan care se întind până la Prundeni şi Orleşti au solurile asemănătoare regiunii Toscana (Italia), astfel că zona este prielnică producţiei de vinuri premium. Zona a atras investitori precum guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, avocaţii Valeriu şi Cristiana Stoica sau descendenţii familiei Ştirbei şi mulţii alţii care deja sunt intersaţi de a dezvolta de-a lungul acestei şosele, până la Prundeni afaceri în turismul viticol.

Cel mai mare proiect, o investiţie în turismul de nişă al primăriţei Cristina Muntean aduce o mare provocare comunei Prundeni. Cea mai frumoasă centură turistică, un proiect care va mărgini, precum zidurile unei cetăţi, dealul de lângă codru şi Oltul de lângă maluri.

„Este cel mai amplu proiect pentru zona viilor. Este o centură ocolitoare, dar, în fapt, este un drum care străbate ţinutul cu potenţial turistic al Prundeniului. Un drum care vine dinspre Drăgăşani, pe muchia dealului cu vii şi coboară aici, spre Olt. Acest drum lung de 11 km este cerut de toţi care doresc să investească în peniuni agroturstice, în crame. Nu mai spun că panorama care se relevă de acolo, de sus, de pe muchia dealului este una de excepţie. Acest drum va merge pe malul Oltului înapoi, paralel cu drumul naţional, , spune Cristina Munteanu, edilul din Prundeni.

Această arteră, inel turistic al Prundeniului, urmează să valorifice zona de altitudine a localităţii, acolo unde creşte via nobilă şi unde se deschide un mare areal de pensiuni, crame şi tot ansamblul ce ţine de turismul de nişă al podgorenilor.  Prundeniul fiind o localitate etalon în bazinul Toscanei de România care este Drăgăşaniul.

Totodată începe cadastrarea sectoarelor din lunca Oltului, foarte utile pentru relansarea zonei legumicole.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *