Stare de revoltă în rândul angajaţilor de la Primăria Ocnele Mari, primarul pus la colţ

În urmă cu 2 săptămâni am fost invitat de mai mulţi cititori în Ocnele Mari şi rugat să „nu mai bat câmpii” cu frumuseţile oraşului lui Burebista şi să dau piept cu cetatea câinilor comunitari, animale care zburdă prin centru, la şcoală, peste tot şi să văd starea exactă a oraşului.

Atunci am aruncat un ochi şi la cele 2 ştranduri de poveste, am discutat cu oamenii care se plâng de lipsa canalizării, a străzilor care atunci când plouă fac ravene de nici cu căruţa nu intri. Mi s-a spus şi faptul şi am luat cu rezervă informaţia, pentru că nu avem dovezi în acest sens, că primarul din Ocne le face avansuri unor angajate şi că la Casa de Cultură se petrec şi alte lucruri de…felinar roşu.

În fine, am dorit să discut toate astea cu primarul Pătru, numai că, după doar o scurtă conversaţie cu primarul Pătru, am primit un telefon de la alt Pătru, care s-a recomandat avocat şi care a început să ne ameninţe că ne va da în judecată dacă nu spunem oamenii care „au spus minciuni despre oraş, despre primărie, despre primar”.  Normal că am declinat această solicitare.

Ba mai mult, suntem în măsură să afirmăm că la Ocnele Mari este o stare de revoltă în rândul angajaţilor de care ştie chiar şi prefectul de Vâlcea, acesta chemându-l pe Mihai Pătru pentru a-l pune la curent cu nemulţumirile angajaţilor.

Şi ca să fie treaba treabă, vom reda mai jos câteva din opiniile angajaţilor, primite pe adresa noastră, evident, evitând să dăm numele pentru a nu le pune oamenilor locul de muncă în pericol. Că or mai fi şi alţi fraţi sau surori de angajat, nu-i aşa?

„Bună ziua. Va scriu cateva randuri despre primarul din Ocnele Mari, seful de plantatie cum ii place sa se autointituleze, aka Radu Mazare de Ocnele Mari. au fost probleme mari cu el in Primaria ocnele Mari inca de la instalare. O sa aveti meci un pic dificil cu el, ca il are pe frate avocat… dar la fel cum l-a dat in judecata pe Adi Pana si cum a pierdut dealtfel, sper sa aveti intuitie buna si sa il puneti cu botul pe labe. In ultimele luni a tinut-o intr-o cearta cu angajatii din Primarie care au mers la Prefectul Florian Marin si au explicat ce comportament are. S-au facut cateva sesizari.  Adresa 9209/17.07.2017 in care s-a spus ca urmeaza un concurs aranjat in care Patru Mihai isi va angaja sora in Primaria Ocnele Mari si in care s-a explicat ce se intampla in Primaria Ocnele Mari, scandaluri , amenintari, certuri, etc. In data de 19.07..2017 in cadrul sedintei pe Situatii de Urgenta la Prefectura, domnul Prefect Florian Marin i-a atras atentia de fata cu toti ceilalti participanti sa inceteze cu amenintarile si injuriile la adresa subordonatilor din Primaria Ocne pentru ca este monitorizat. La cateva zile dupa aceasta sedinta ,Patru Mihai a mers in audienta la Prefect si a aratat poze de pe telefonul personal Prefectului si altor cateva persoane in care acestea fumau in fata Primariei Ocnele Mari si acesta a motivat ca sunt indisciplinati ,ca nu il asculta , ca il saboteaza ca primar. Zilele urmatoare a mers o doamna din Primaria Ocnele Mari ( nu ii spun numele, dar va asigur ca este cineva cu toate tiglele pe casa) in audienta la Prefect si a explicat si domnia sa prin ce trece cu acest habarnist de primar”. Asta este o opinie a unui angajat din Primăria Ocnele Mari. 

Altcineva ne-a trimis pe adresa ziarului sesizarea făcută către ANI şi Prefectura Vâlcea:

„Buna ziua domnule Prefect al judetului Valcea Va scriu aceste randuri pentru a rezolva o situatie dificila care s-a iscat in Primaria Ocnele Mari.De ceva vreme primarul in exercitiu Patru Mihai isi depaseste atributiile si exercita asupra angajatilor din subordine presiune si cuvinte jignitoare care nu aduc cinste atat lui ,cat si localitatii. Pe ordinea de zi este amenintarea ca va da afara tot personalul primariei Ocnele Mari si va aduce persoane apropiate domniei-sale.Acest comportament abuziv nu poate continua la nesfarsit si sa il toleram. De altfel in viitorul apropiat ,24.07.2017 ,se va organiza un concurs pentru ocuparea a 3 posturi in cadrul Primariei Ocnele Mari si aceste posturi sunt deja promise apropiatilor primarului Patru Mihai.Mentionez ca pentru postul de Consilier clasa 1 debutant,Compartiment Asistenta Sociala este” cu dedicatie” sorei primarului Patru Mihai ,Patru Ileana. Va rog sa luati masurile necesare pentru a preintampina o eventuala fraudare a concursului. Mentionez ca voi sesiza in scris si Agentia Nationala de Integritate pentru a solutiona aceasta problema.”
Mai departe sunt câteva poze dintr-un proces verbal de când actualul primar lucra la taxe şi impozite
Noi ne oprim aici, restul materialelor le vom oferi pe parcurs, având datoria de a prezenta nu doar lucrurile frumoase dintr-o localitate, ci şi lucrurile mai puţin plăcute. Le precizăm încă o dată celor care ne trimit aceste sesizări că nu le vom oferi numele, indiferent de presiunile şi ameninţările care, sunt convins că vor urma.
AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *