Sprijin financiar al Primăriei Berbești pentru realizare capelelor și renovarea lăcașelor de cult din oraș

În urmă cu doi ani primarul din Berbești, Milorad Cumpănășoiu a demarat un amplu proiect de reabilitare ajutor și sprijin a lăcașelor de Cult de pe raza orașului, oraș cu o veche istorie a creștinismului în această parte de județ.

”Am început cu biserica din Delureni, acolo unde a fost realizat prăznicarul ulterior am contribuit la modernizarea împrejmuirilor de la biserica Roșioara și Biserica din Târg. Ulterior am finalizat zugrăvelirile și lucrările de restaurare ale bisericii din satul Berbești.  Vom continua cu renovarea bisericilor din Roșioara și Delureni,  avem proiecte care privesc realizarea unor capele la biserica cu hramul Sfânta Treime mai ales în contextul în care legislația nu mai permite priveghiul decedatului la domiciliu. Foarte mulți oameni au solicitat aceste capele unde să și poată jeli sau să aducă omagiile, rudelor decedate”, spune primarul Milorad Cumpănăsoiu.

De altfel primăria Berbești contribuie financiar în fiecare an pentru cele opt biserici de pe raza orașului din care două sunt declarate monumente istorice.  Orașul Berbești este cunoscut pentru aceste frumoase edificii de cult. Până la descoperirea zăcămintelor miniere zona era cunoscută drept zona aristocrației de pe Valea Oltețului unde foarte mulți boieri au lăsat moștenire comunității aceste așezăminte de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *