Sorin Vasilache: Infrastructura rutieră, agrementul și serviciile, factorul declanșator al creșterii turismului în Olănești

În orașul Băile Olănești se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere a străzilor,  precum și la extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Primarul Sorin Vasilache spune că o stațiune de interes național renumită cum este Olăneștiul trebuie să arate impecabil și, de aceea, toate aceste proiecte la care lucrează fac parte din strategia de dezvoltare a stațiunii.

”Turismul este principala atracție a Olăneștiului. Pentru a atrage un număr cât mai mare de turisti noi, ca și administrație locală, trebuie să punem la punct infrastructura, utilitățile și să dezvoltăm și niște zone de agrement. Consider că, infrastructura rutieră, utilitățile, agrementul și serviciile sunt factorul declanșator al creșterii turismului în Olănești”, spune Vasilache.

Pe lângă programul de dezvoltare locală, edilul a făcut proiecte și pentru reabilitarea drumurilor care fac legătura cu localitatea Muereasca, dar și consolidarea și refacerea drumului către Comanca și Tisa, zone renumite odinioară. Acesta știe că pentru turism sunt necesare și aceste drumuri care scurtează distanțele între obiective de interes din alte localități.

”Avem făcut studiul de fezabilitate pentru drumul de legătură cu Muereasca, pe o distanță de 2 kilometri, până la hotar. Pe o lungime de 600 de metri se lucrează la extinderea rețelei de apă și canalizare, după care vor face ziduri de sprijin pentru consolidare, se va asfalta și se vor face rigole. De asemenea, am prins în programul de dezvoltare locală și drumul până la Comanca și Tisa, în lungime de 8,7 kilometri, avem și finanțarea, iar în primăvară vom demara realizarea investiției. Acum, suntem în faza finală cu planul urbanistic, prin care se stabilesc unitățile teritoriale de referință, zonele de construcții, zonele verzi, arhitectura și zonele de risc cauzate de alunecările de teren”, a conchis Sorin Vasilache.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *