Sorin Ovidiu Vântu – 2 ani de închisoare cu executare

Sorin Ovidiu Vântu condamnat la închisoare cu executare de Curtea Supremă, pentru favorizarea lui Nicolae Popa

Vintu a fost gasit vinovat pentru ca i-a trimis bani si l-a sprijinit pe Nicolae Popa, fostul sef al Gelsor si SOV Invest, firmele prin care Vintu ar fi delapidat FNI. Vintu l-a ajutat pe Popa in timp ce acesta se ascundea in Indonezia, fiind condamnat la 15 ani de inchisoare. De asemenea, omul de afaceri Octavian Turcan a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare in acelasi dosar iar Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Cei trei au fost trimisi in judecata in 12 octombrie 2010, iar cateva luni mai tarziu, in aprilie 2011, Nicolae Popa a fost adus in tara din Indonezia si incarcerat.

Nicolae Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti.

Procurorii au stabilit ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 Sorin Ovidiu Vintu ar fi transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, “convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Sorin Ovidiu Vintu a finantat astfel ramanerea lui Popa peste hotare, in speranta ca va scapa de acuzatiile ce i s-ar putea aduce in dosarul FNI si de marturisirile pe care ar fi putut sa le faca Popa.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *