Sorin Leonte: Este o certitudine, se lucrează la Lotul 3 al autostrăzii iar Perișaniul va exploata această șansă

Sorin Leonte, edilul din Perișani spune că localitatea va exploata și va va profita economic de prezența unuia dintre cele mai mari șantiere din județul Vâlcea și anume, Lotul 3 al A1, pe sectorul Tigveni – Cornetu.

”Un astfel de șantier implică resursă umană, resursă econimică, vom colabora cu toți constructorii, le vor acorda tot sprijinul, sunt în localitate investitori locali care doresc să pună camere la dispoziție, să amernajeze restaurante, cantine, să dezvoltăm global acest aspect care va pune în următorii 4 ani, germenii unei altfel de viziuni economice în zonă. Nu am reununțat la proiectul unei descărcări în Perișani, chiar dacă nu a fost prins în proiectul inițial, acesta poate fi adăugat ulterior, se vede pe sectorul București – Pitești când în ultimii 20 de ani au fost realizate nu mai puțin de 7 noi noduri de descărcare. În paralel continuăm proiectele noastre care să facă din comună una atractivă, una în care să vină investitori. Noi vom completa total rețeaua locală de drumuri, vom investi în utilități și trebuie să facem din Perișani capitala economică a Țării Loviștei”, susține Sorin Leonte.

Pentru că vorbim de apă curentă în toate satele, iluminat public, mai puțin canalizare. Dar și aici Primăria urmărește ca în viitor să încerce să realizeze un sistem de canalizare pentru fiecare sat. Nu poate fi unul centralizat din cauza reliefului montan, sistemul clasic ar fi unul extrem de costisitor.

Școala gimnazială urmează să fie reabilitată energetic prin PNRR și modernizată pe interior. Aici vor fi montate panouri fotovoltaice. Și cele două cămine culturale din Spinu și Mlăceni vor fi dotate în cursul acestei luni.

La nivel de turism, Perișaniul a intrat realtiv recent pe harta turistică a județului, de un an iar asta se vede, una dintre pensiuni se extinde iar alte două sunt în lucru, toate certificate de Ministerul Turismului.

Însă deja crește numărul celor doresc să ofere spații de cazare în camere proprii, cei care vor să amenajeze puncte gastronomice, restaurante, pentru că ”șantierul autostrăzii care se va întinde pe minoim 5 ani” înseamnă clienți. Se vorbește deja că italienii vor aduce în zonă 300 de salariați pentru a fi cazați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *