Sorin Grindeanu: Până la finalul anului, va fi semnat și lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marți că până la finalul luii decembrie se va semna și lotul 2 al autostrăzii Sibiu -Pitești, rămând pentru anul viitor, în prima parte, doar lotul 3.

”Cunosc foarte bine situația autostrăzii și a circulației pe Valea Oltului și ca șofer și ca ministru. Pot spune că până la finalul lunii decembrie se va semna și contractul pentru proiectare și execuție a lotului 2, Boița-Cornet, al Autostrăzii Sibiu-Pitești”, a precizat Grindeanu.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a primit în noiembrie o singură ofertă la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor s-a înscris următorul ofertant: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

Aceştia precizează că, Etapa I a procedurii de licitaţie restrânsă „Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2:Boiţa – Cornetu” a fost finalizată în data de 23.07.2021 fiind transmise totodată şi Invitaţiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 Candidaţi precalificaţi la prima etapă.   „Operatorii economici interesaţi au avut la dispoziţie un termen iniţial de două luni pentru pregătirea ofertelor (20.09.2021), care a fost ulterior prelungit cu încă o lună, până la data de 20.10.2021, fiind astfel asigurat un termen mai mult decât suficient pentru pregătirea ofertelor.”, menţionează sursa citată.

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA.   Traseul are o lungime de 31.33 km   Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare şi 50 de luni execuţie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 decembrie 2020 licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti.   Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, în lungime de 31,33 km.

În prezent se lucrază pe lotul 1 și 5, lotul 4 a fost recent semnat cu austriecii de la Porr, ira lotul 3, depunerea finală a ofertelor a fost amânată până în ianuarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *