Sondaj IREŞ Vâlcea: USR-PLUS -37%, PNL – 23%, PSD-22%, ALDE – 10%, Pro România 9%

Alianţa locală, condusă de Andrei Gheorghiu şi Victor Giosan ar câştiga detaşat alegerile în judeţul Vâlcea, dacă duminică ar avea loc alegeri, rezultă în urma unui studiu comandat de USR, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 1078 de persoane, metoda omnibus şi cu o marjă de eroare de +/- 3%

Astfel, alianţa progresistă ar câştiga detaşat în Râmnicu Vâlcea 46%, Drăgăşani 35% şi la Bălceşti ar avea 28% cu rate mai mici în zona rurală, acolo unde PNL şi PSD îşi dispută supremaţia. Astfel PNL ar obţine victorii categorice în Olăneşti, Scundu, Bărbăteşti, Slătioara, cu peste 51% spre deosebire de PSD care ar pierde teren în jumătate din comune.

USR şi PLUS ar câştiga la Ghioroiu, Glăvile, Pesceana şi Creţeni iar la Costeşti ar avea cel mai mare rezultat de 62%.

La Râmnicu Vâlcea, pentru fotoliul de primar, Victor Giosan ar obţine un 42%, înaintea lui Bogdan Popescu, care ar lua doar 28%. Actualul primar Mircia Gutău ar avea un 14%.

La nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea, Andrei Gheorghiu ar deveni preşedinte, urmând ca, ceilalţi doi vicepreşedinţi să fie de la PLUS şi PNL, dacă s-ar semna o alianţă de guvernare locală.

“Faptul că am reuşit să avem organizaţii puternice în fiecare sat şi comună, faptul că în fiecare duminică membrii noştri au organizat întâlniri cetăţeneşti, se vede în aceste rezulttate. O campanie bazată pe bun simţ, decenţă, fără atacuri, fără agresivitate verbală, ne-am tratat adversarii cu fair-play şi fără injurii, optând pentru o campanie pozitivă pe Facebook, asta a fost ceea ce facem de 3 ani. “, spune preşedintele partidului Andrei Gheorghiu.

Surse spun că la nivel prezidenţial, în judeţul Vâlcea, Dacian Cioloş l-ar devansa pe Klaus Iohannis, având 35% faţă de 32% cât are actualul preşedinte.

AP

loading...

2 comments

  • Nicu Popa

    Daca nu anunta ca au un specialist in educatie,au foarte mult de pierdut!Dupa prostia cu evaluarea profesorilor de parinti au pierdut sute de mii de voturi(dascalii si familiile lor).Cum sa te evalueze parintii la o scoala cu tigani? Pe profesori trebuie sa-i evalueze alti profesori,nu niste analfabeti care n-au invatat in viata lor pentru un examen sau mai rau,tot felul de inchipuiti care se considera experti pentru ca au o odrasla de multe ori needucata!

  • hanibal

    E buna asta de intai aprilie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *