Sondaj CURSS: PNL 34%, PSD şi USR la egalitate cu 24%; la Vâlcea, Buican (PNL) favorit pentru preşedinţia CJ

Un sondaj CURSS recent efectuat, în perioada 24 -30 martie, comandat la nivel naţional şi judeţean de PNL, relevă cifre care răstoarnă complet scena politică, Ludovic Orban, fiind deja favorit pentru un post de premier dacă duminică aceasta ar avea loc alegeri generale.

Astfel, cei întervievaţi de operatori au indicat drept PNL partidul pe care l-ar alege la urne, declarându-se total nemulţumiţi de modul în care PSD a condus ţara în aceşti 2 ani. Printre motivele indicate au fost schimbările dese de guverne, imaginea de ţară coruptă, lipsa de investiţii.

Mai mult PNL a reuşit să fie prima forţă politică şi în câteva judeţe din sudul României, cum ar fi Vâlcea, Argeş şi Mehedinţi. PSD rămâne însă puternic în Teleorman, Olt, Dolj şi în toată Muntenia de Sud. PNL îşi adjudecă în Constanţa şi Tulcea dar şi 4 judeţe din Moldova.

USR este a doua forţă politică în jumătate din judeţele Ardealului. Astfel partidul lui Barna ar ajunge la un scor paritar cu PSD. Social Democraţii ar obţine 24,07% iar USR 23,89% dacă dumincă ar avea loc alegeri. ALDE coboară la 7% iar PMP şi UDMR se află la limită pentru a intra în parlament.

La fel, simpatiile pentru personalităţile politice îi indică pe primele locuri pe Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş. Gabriela Firea coboară la 24%, urmată de Kovesi şi Macovei.

În Vâlcea, PNL ar câştiga cu 37% alegerile, Buican fiind favorit astfel pentru un mandat la şefia judeţului, PSD ar lua doar 32%. Locul 3 revenind ALDE cu 11% şi USR cu 10%.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 3.234 de intervievaţi, pe fiecare judeţ în parte.  Prezenţa la vot ar fi de 65%. Însă ne aflăm la 2 ani distanţă de alegerile generale, urmând ca anul viitor alegerile europarlamentare să confirme dacă cifrele se respectă sau nu.

AP

One comment

  • Cecile C.

    Se pare ca sintem in postura de , buican malai viseaza. Nici pe departe nu poate ajunge un personaj de desene animate presedinte al CJ Valcea. Nu pentru ca actualul ar fi de soi dar , cel care a platit sondajul , este cel mai slab parlamentar roman , sluga lui orban impotentul.
    Un lucru este cert. Cistiga mereu ciuma rosie pentru ca , liberalismul a murit de mult in aceasta tara , ami ales de cind il sustin pe acest presedinte la fel de penal ca si ochila. Deci , mafia galben portocalie va fi doar amintire la urmatoarele alegeri iar usr un mort , viu.
    Asa ca , nu mai cheltuit banii pe sondaje , ci dati-i napastuitilor din zonele cu alunecari de teren.
    Macar acolo se bucura niste suflete , nu se imbuiba niste jeguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *