SMURD nu fi trist, Arafat e comunist!

Un alt mit al românilor tinde să fie spulberat prin carenţe de funcţionare. Mitul artificial, al arabului care face treabă, care este mai presus de români, Arafat, a fost aşadar umflat cu pompa.

Lucrurile au devenit dubioase, acum trei ani, când Arafat a fost scânteia unor proteste mărunte de sorginte comunistoidă în mai multe oraşe din România şi chiar din Bucureşti, susţinute (sau finanţate de de Antena3). Scânteia a fost generată de o prevedere a legii sănătăţii care permitea apariţia concurenţei în sistemul salvării de vieţi omeneşti.

Arafat s-a opus vehement acestui aspect, apărându-şi SMURD-ul, iar Traian Băsescu, total neinspirat l-a admonestat pe acesta în direct, la TV; oferint praf de puşcă pentru antenişti şi uselişti.

Arafat, din punctul meu de vedere, este astfel tributarul unui mental de tip comunist, în care se consideră că statul, doar el, poate gestiona sistemul de salvare de vieţi. Doar SMURD-ul poate suge de la ţâţa bugetului pe care îl oferim noi, contribuabilii De ce? De ce domnul Arafat nu este oare de acord ca pe piaţă să apară un SMURD privat. Poate că sunt companii din afară care au o logistică mai bună decât SMURD-ul nostru de stat şi care vor să intre pe piaţa noastră. Poate că medicii şi piloţii care au murit în ultimii ani prin avioanele şi elicopterele SMURD-ului ar fi putut lucra la alt sistem de salvare, dar nu au această variantă, pentru că domnul Arafat nu e de acord să împartă cu nimeni această zonă.

O companie privată, evident că ar putea să primească şi ea o parte din bani de la stat, îăn cazul în care participă la o interevneţie, unde SMURD-ul nu a reuşit, dar o conpanie privată s-ar putea susţine şi prin alte servicii private pe care le-ar putea presta. Sunt destui „români înstăriţi” care at putea apela să fie transportaţi contracost la diferite clinici.

În fine, toate acestea se pot reglementa printr-o lege, cu condiţia ca domnul Arafat să fie convins că trebuie să împartă spaţiul aerian al salvării sau rutier cu alte companii. Domnul Arafat are elicopter de exemplu, în Oltenia, doar al Craiova. Dar poate că în judeţele montane – Argeş, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, este nevoie de o suplimentare a logisticii de tip salvare de vieţi, pe care SMURD nu şi-o permite. Poate că şi-ar permite-o alte companii private.

Lui Arafat începe să-i cadă mitul şi să nu se trezească cumva de la eroul anteniştilor de acum trei ani, să fie văzut ca o prelungire anormală a comuniştilor. Sper să nu mai fie nevoie de alte trei-patru accidente aviatice sau rutiere, până ce domnul Arafat să înţeleagă că aici trebuie să apară capitalismul.

Apropo, oare domnul Arafat ştie că la nivel de Ambulanţă, există deja un conflict deschis între SMURD şi Ambulanţa, pentru că nu-i aşa, ambele sunt ale statului şi ambele se îndoapă cu aceiaşi bani. Personalul de la Ambulanţă se plânge că merge cam peste tot pe unde e nevoie, în timp ce ambulanţele SMURD sunt unele domneşti, care au un kilometraj destul de mic faţă de primii…

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *