Slătioara, noul orăşel de la marginea de vest a Vâlcii

Este una din cele mai elegante localităţi din judeţ, din punctul nostru de vedere, numărându-se printre primele 5 comune ale Vâlcii, având un întreg compozit care include arhitectură, relief, parcuri şi păduri.

O Localitate, unde peste 600 de străinaşi au vrut să aibă o casă sau un teren, localitatea având şi o mică economie în dezvoltare dar şi un loc unde s-au pus bazele turismului de sub munte.

De altfel este comuna vâlceană care închide drumul Olteniei de sub munte şi unde există un adevărat arhipeleag monahal, un loc plin de istorie şi legende, o gardă regală a Depresiunii Horezu.

Administraţia a reuşit în doar câţiva ani să finalizeze asfaltarea majorităţii arterelor din localitate, a modernizat infrastructura de utilităţi, a reuşit să apropie o „comună boierească”, într-o localitate destul de urbanizată şi care deschide alte perspective pentru anul 2020.

Vorbim de un an, în care platoul Milostea va cunoaşte o amplă dezvoltare de instutii publice – dispensarul medical, structuri hoteliere dar şi mici afaceri locale, care se vor traduce în locuri de muncă.

Primăria urmează să se ocupe de amenajarea de trotuare, de noi parcuri, de zone de recreere, doreşte să extindă societatea din subordine care să se ocupe de gospodărirea spaţiilor verzi, de reabilitarea drumurile vechi de 10 ani.

„Gândim totul ca într-un mic oraş. Pentru că aici sunt aşteptări mari de la localnici şi de la cei care mută aici. Oamenii vor confort urban, vor calitatea vieţii, iar administraţie este obligată să intreprindă toate demersurile astfel încât Slătioara să fie un cămin pentru cei care stau sau vor să locuiască aici”, spune primarul Sorin Romcescu.

În ultimii ani, primaria comunei Slătioara a accesat și derulat numeroase proiecte atât guvernametale cât și europene, proiecte care, odată definitivate, au ridicat standardul de trai al comunității. Infrastructura a fost modernizată,  utilitățile și problemele sociale de asemenea, rămânând de rezolvat mici probleme sau neprevăzute rurale de orice natură. Sorin Romcescu, edilul localității, s-a dovedit a fi un primar de meserie, căruia îi place să aibă o comună frumoasă și prosperă, iar de acum înainte își va îndrepta atenția cu precădere către turism. Zona este frumoasă, are potențial, are obiective turistice, iar acest lucru îi dă mari speranțe.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *