Slatioara, localitatea vâlceană care a devenit cea mai căutată pentru terenuri şi case

Într-un clasament pe judeţ, exceptând zona periurbană Râmnicului, comuna Slătioara este cea mai căutată pentru locuinţe şi terenuri. Mai mult, majoritatea celor interesaţi de a avea o proprietate aici sunt din Gorj şi Dolj.

De altfel toată zona comunele din Oltenia de sub Munte este o atracţie imobiliară, însă cele peste 200 de cereri, tranzacţii şi autorizaţii de contrucţie, aşază Slatioara drept locaţia de 5 stele pentru imobiliare.

Dispunerea sa geografică în Depresiunea Horezu, în mijlocul unor uriaşe păduri de mesteceni,  oferă o panoramă ce oferă relaxare, linişte, aer curat.

Cei care deja şi-au ridicat case noi sau au achiziţionat proprietaăţi au din orice zonă a conunei o imagine a Munţilor Parâng şi Căpăţânii, se află într-un arhipelag de biserici şi case boiereşti. Totul  conferă acestei comune un rang de comună domnească, iar administraţia a ştiut să valorifice acest potenţial şi să investească în confortul localnicilor, pentru că vorbim de una dintre comunele cu cel mai mare standard de confort.

Slătioara este comuna în care, în ultimii 4 ani, au fost finalizate numeroase investiții ce au asigurat şi ridicat standardul de viaţă al comunităţii, iar acestea sunt apa, canalul și iluminatul public. Urmează acum introducerea gazului metan şi definirea unor zone strict ca arii turistice care să înglobeze Măgura şi patrimoniul bogat al localităţii.

Slătioara se află la graniţa dintre Vâlcea şi Gorj, fiind comuna care deschide Depresiunea Horezu, în partea vestică, aflată la 60 de km de Râmnic şi de Târgu Jiu, la 10 km de Horezu şi nod rutier pe drumul Craiovei. Este situată pe valea Cernei, în cel mai înalt punct subcarpatic al judeţului şi este una dintre comunele domneşti, aici regăsindu-se cele mai multe biserici voievodale din Vâlcea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *