Slătioara este surpriza clasamentului turistic al Vâlcii, în primele zece destinații de vacanță

La Slătioara, comuna care închide splendidul arc subalpin al Vâlcii, agroturismul se dezvoltă, cifrele din anul 2022 dar și de pe primele două luni ale acestui an, prezintă comuna vâlceană în top 10 destinații turistice, în condițiile în care localitatea nu are vreun atestat în acest sens.

Aici, printre bisericile vechi ale Valahiei, Slătioara se pregăteşte pentru un viitor absolut spectaculos, un viitor care va delimita sau va prefaţa mai bine spus zona agroturistică din Depresiunea de Excelenţă a Slătioarei.

Aici pe platoul Slătioarei se dzvoltă un important pol economici o mică zonă industrială și de servicii care completează și face un pas uriaș în ceea ce privește dinamica localității. De altfel, localitatea se va mândri un cu dispensar nou, modern, tot aici pe platou, o sală de sport polivalentă, urmând ca un nou pol urban să se dezvolte în perimetrul respectiv.

Primăria din Slătioara lucrează şi la infrastructura de drumuri, prin finanațare guvernamentală, pregătind asfel localitatea pentru a fi una din opţiunile celor care doresc să-şi construiască aici o casă de vacanţă sau să dezvolte pensiuni agro-turistice.

„Ne propunem dimensionarea sectorului agro-turistic, prin potenţarea tradiţiilor zonei, prin reţete culinare proprii, prin produse ecologice. Am dori ca sărbătorile de iarnă să fie aici, în Depresiunea Horezu mai tentante decât cele din Bucovina, pentru că Oltenia de sub Munte nu e cu nimic mai prejos. Aşadar, dorim cât mai mulţi investitori în turism în Slătioara, este o oportunitate de dezvolta localitatea. Suntem aşezaţi pe axa care leagă Vâlcea şi Gorjul montan, într-un areal bogat în patrimoniu. Noi lucrăm la finalizarea infrastructurii, pentru ca locuitorii să beneficieze de standarde de confort, de modern, de civilizaţie. Ştim că aceia care doresc să vină aici, au pretenţii normale, ce-i drept şi atunci trebuie să fim receptivi la cerinţele lor”, spune primarul Camelia Romcescu.

Prin GAL, în Slătioara se vor amenaja două locuri de joacă, prin PNRR se vor eficientiza energetic instituțiile publice.

Slătioara este o poveste de succes, un trecut bogat în istorie, în ecleziasm, în legendele Olteniei de sub Munte, un prezent în care se investeşte enorm pentru standarde de viaţă şi un viitor care se întrevede ca un pol de turism.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *