Slătioara este comuna cu cele mai multe tranzacții de proprietăți din ultima perioada

Este un adevăr deja că Slătioara a devenit cea mai căutată localitate vâlceană de cei care doresc terenuri, case, proprietăți în zonă. Doar în ultimul an, în timpul pandemiei, au fost mai multe vânzări de terenuri, de case, au fost eliberate certificate de urbanism.

Slătioara atrage tocmai pentru așezarea geografică dar și pentru accesul la utilități. Este o comună dispusă în arealul subalpin al Vâlcii dar cu un peisaj echilibrat care combină coline, dealurile subcarpatice, o panoramă unică asupra lanțului Căpățânilor, o valea a Cernei care se deschide lin spre Măgura.

”Da, este adevărat, foarte mulți oameni se interesează de terenuri sau de case în Slatioara. Comuna este una apreciată, mai ales că este parte a unui proiect, inedit, despre orășenii care se mută la țară. Ce vor doritorii, vor asfalt, apă, canalizare, iluminat, internet și evident promptitudinea autorităților în a le oferi sprijinul. Sunt convins că numărul celor care se vor muta la țară va crește, mai ales în Slatioara, unde suntem aproape de Horezu, de munte și unde natura face totul”, spune Sorin Romcescu.

Este un adevăr și faptul că Slătioara își dezvoltă o zonă de servicii și de mică industrie, pe platoul dinspre Milostea. Aici vor apărea pensiuni și alte mici afaceri care vor genera locuri de muncă.

În perioada Sărbătorilor Pascale, pensiunile din Slatioara au fost ocupate în întregime, la cele 4 biserici de patrimoniu, fiind prezenți sute de pelerini din afara comunei.

De altfel pe teritoriul comunei vâlcene se află și cea mai mare pădure de mesteceni dar și frumoasele piramide de pământ, fenomen carstic spectaculos în Măgura Slătioarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *