Slătioara, comuna pădurilor de mesteceni, este o destinaţie de excelenţă în Oltenia de sub Munte

Comuna Slătioara se numără, din punctul nostru de vedere, printre primele cinci localităţi rurale care oricând pot deveni o destinaţie plăcută de vacanţă sau pentru a locui.

Dispunerea sa geografică în Depresiunea Horezu oferă o panoramă ce oferă relaxare, linişte, aer curat, păduri de mesteceni.

O imagine a Munţilor Parâng şi Căpăţânii, un arhipelag de biserici şi case boiereşti conferă acestei comune un rang de comună domnească, iar administraţia a ştiut să valorifice acest potenţial şi să investească în confortul localnicilor.

Este o localitate în care  au fost finalizate numeroase investiții ce au asigurat şi ridicat standardul de viaţă al comunităţii, iar acestea sunt apa, canalul și iluminatul public.

Cultura, învățământul, sănătatea și serviciile sunt prioritare și tot timpul în atenția conducerii primăriei. În ceea ce privește infrastructura educațională, primarul Sorin Romcescu s-a ocupat să aibă școli modernizate și dotate corespunzător, pentru ca elevii să aibă condiții bune, iar procesul educațional să decurgă într-un cadru adecvat.

În această lună s-a finalizat licitaţia pentru dispensarul medical şi se lucrează pe calamităţi la punţile pietonale. Se aşteaptă fonduri pentru repararea drumului de legătură cu Vaideeniul, drum distrus în această iarnă.

Se continuă amenajarea parcului de joacă din Rugetu şi terenul sintetic.

Totodată, Slătioara a fost selectată pentru proiectul pilot privind construirea unei săli polivalente prin CNI.

Creşte numărul locuinţelor şi există deja un proiect privind construcţia de noi pensiuni.

În concluzie, localitatea înşiruită în pădurile de mesteceni are toate atuurile pentru a deveni una din cele mai căutate destinaţii din Oltenia de sub Munte.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *