Slătioara are cea mai rapidă dezvoltare din ultimii ani, fiind considerat tigrul economic al zonei de vest a Vâlcii

Slătioara este cea mai puternică localitate din această parte de județ. Cu investiții de zeci de milioane de euro, atât private cât și publice: Turism, infrastructură, gaze naturale, drumuri, energie verde, infrastructură educațională, un întreg peisaj economic, pe care Camelia Romcescu a reușit să-l impună zonei. Slătioara este o localitatea de top, cu salturi economice foarte bine consolidate.
Este considerată una din cele mai frumoase comune vâlcene, o comună în care armonia satelor se combină cu armonia colinelor submontane, unde este așezată, drept pentru care, se află în topul localităților rurale, care atrage migrația orășenilor.
În Vâlcea, Slătioara se află între primele 10 comune după  numărul orășenilor ce își construiesc aici o locuință.
Cu peste 3.200 de locuitori, Slătioara aduce venituri de 1,2 milioane lei, dublu față de cei 600 mii lei, de anul trecut, sumă care însă se află pe un trend progresiv, dată fiind dinamica investițiilor din ultimii doi ani, de aici. Să nu uităm, în acest an, la Slătioara se va amenaja cel mai mare parc fotovoltaic din Oltenia, de peste 40 de hectare.
”Slătioara, sunt convinsă, că în foarte scurt timp își va dubla veniturile proprii, noi tindem spre o creștere a bugetului propriu pentru că este garanția că avem bani pentru investiții, pentru cofinanțare de proiecte. Cartea noastră de vizită este cunoscută deja, lumea vine aici, se caută locuri pentru afaceri, oportunități. Ritmul este unul accelerat. Stăm foarte bine la nivel demografic, nu avem o hemoragie de populatie, dimpotrivă vreu să spun că avem un tipar nou de familii, cele din clasa de mijloc,  cele care aleg comuna noastră pentru liniște, pentru natură, pentru peisaj, pentru utilități. Slătioara are potențialul care o poate propulsa în cele mai dezvoltate comune din Vâlcea”, spune primarul Camelia Romcescu.
De departe investițiile în gaze naturale și deschiderea totală pentru investiții private au fost cuvântul de ordine al administrației Romcescu. Este un adevărat galop economic această comună, care va fi capitala energiei verzi din județul Vâlcea.
Dintre toate comunele de aici, este localitatea care combină în mod echilibrat, palierul economic, cel rezidential și cel turistic, pentru că există și căteva agropensiuni funcționabile și numărul acestora este în creștere.

Drumuri, rețea de gaze, un centru economic, cel mai mare parc fotovolatic din Vâlcea, o demografie care crește anual, Slătioara a atras peste 3000 de turiști în 2023, dublu față de 2022, numărul pensiunilor fiind în creștere, chiar recent a mai fost inaugurată o structură nouă de cazare.

”Se vine la Slătioara, anul trecut numărul autorizațiilor de case a crescut. La fel și autorizațiile pe parte economică. Semn că localitatea este una consacrată drept destinație atât pentru locuire, turism precum și afaceri. Noi, autoritățile locale trebuie să ținem pasul cu așteptările. Se construiește un cartier pentru tineri, cererile de case sunt în progresie.  Chiar pe 1 ianuarie am depus un nou proiect pentru drumuri, cu fonduri europene, pe AFIR. Continuăm și investițiile cu fonduri guvernamentale, pe Anghel Saligny, ne referim la drumuri, sala polivalentă este în grafic și va fi în scurt timp finalizată. Și am semnat tot cu fonduri europene, centrul de zi, de asistență și recuperare cu echipă mobilă”, susține Camelia Romcescu, edilul localității.

De altfel, anul 2024, pentru Camelia Romcescu înseamnă dezvoltarea localității, accederea ei în primele 10 ale Vâlcii, ca venituri proprii, consolidarea ca destinație de vacanță, destinație turistică și un pol important în această parte de județ. Și de ce nu, pași importanți pentru a ajunge la independență economică.

De departe, comuna Slătioara poate fi dată exemplu pentru ceea ce înseamnă să construiești de la zero un parc social-economic într-o zonă, unde în urmă cu zece ani nu era nimic. Slătioara este și o localitate model pentru cei care au abandonat orașul fiind analizată într-un amplu program viața la țară, fiind destinația din Oltenia de sub Munte care a atras cei mai mulți orășeni în ultimii trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *