Situaţiile de Urgenţă, infrastructura de drumuri şi gaze, priorităţile noului prefect de Vâlcea

Noul prefect de Vâlcea, Florian Marin, a declarat că are în vedere o strategie pentru judeţul Vâlcea care să asigure o dezvoltare economică pe toate axele, valorificarea potenţialului prea puţin exploatat al judeţului, printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea.

„De altfel, în prima zi, am discutat cu domnul Constantin Rădulescu pe tema situaţiilor de urgenţă, efectele acestei vremi în agricultură şi infrastructură. Am cerut împreună o monitorizare pentru zona înaltă a judeţului, la nivel de drumuri, siguranţa turiştilor, fluidizarea traficului. Totodată, vrem să vedem pagubele din agricultură după ce se termină cu avertizarea de coduri. Şi, nu în ultimul rând, am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean situaţia a mai multor focare de alunecări de teren, cum este şi halda de la Berbeşti, care ameninţă o pădure”, spune Marin.

Acesta a spus că Vâlcea are nevoie de o strategie comună (Prefectură şi Consiliu Judeţean) pentru dezvoltare, care să vizeze exploatarea la maximum a potenţialului pe care îl are judeţul Vâlcea.

„Aici vorbim de proiecte ample, care urmează a fi implementate în ani, nu peste noapte, dar care sunt vitale pentru economia judeţului. Cum ar fi strategia de drumuri naţionale, în cazul prefecturii, rutele de autostrăzi, introducerea gazului metan în majoritatea localităţilor vâlcene, asigurarea unui dialog şi o promovare a Vâlcii pentru atragerea de investiţii şi investitori în producţie, în turism, în agricultură. Vreau să spun că, între Prefectura Vâlcea şi Consiliul Judeţean, va exista o complementaritate şi un parteneriat care are toate şansele pentru a aduce Vâlcea într-un top al judeţelor dezvoltate”, a mai adăugat prefectul.

Florian Marin, fost ofiţer de carieră, şi-a început joi mandatul de prefect al judeţului Vâlcea, el înlocuindu-l pe Radu Renga.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *