Situație încă incertă la Căminul de Bătrâni de la Bălcești

Situația Căminului de Bătrâni este încă fără o rezolvare certă, spune Constantin Aleca, primarul din Bălcești.

”Noi, Primăria, nu avem posibilitatea redeschiderii și susținerii financiar a Căminului de Bătrâni. Sunt deja două luni de când s-au mai primit fonduri pentru cămin,  două luni descoperite în care angajații nu și-au mai primit salariile. Sunt peste 2 miliarde de lei restanțe. Avem 53 de batrâni internați, din care 10 sunt din Bălcești, cinci sunt din alte județe, iar restul  din alte localități din Vâlcea. 15 dintre bătrâni sunt cu dizabilități, cu mari probleme locomotorii. Costul mediu standard pentru o persoană internată este de 1910 lei, din care 460 lei – contribuția personală, iar restul trebuie să fie suportat. De asemenea, avem și 28 de angajați care își așteaptă salariile.

Președintele Consiliului Județean s-a implicat în rezolvarea acestei situații, iar acum așteptăm să vedem ce va decide domnul ministru Dragoș Nicolae Pîslaru.”, a declarat primarul Constantin Aleca.

Constin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea s-a implicat în rezolvarea situației Căminului și s-a deplasat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, unde a avut o întâlnire cu ministrul Dragoș Nicolae Pîslaru.

 „Luni, 1 august 2016, timp de aproximativ o oră, am fost prezent la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la o întâlnire cu domnul ministru Dragoş Nicolae Pîslaru şi cu doamna Elena Dobre – director de specialitate din cadrul Ministerului Muncii. A fost o întâlnire bună, în cadrul căreia domnul Ministru ne-a prezentat o serie de posibilităţi de finanţare a activităţii Căminului pentru Persoane Vârstnice Bălceşti, posibilităţi apărute urmare a «Programului de Interes Naţional» şi a unor ordonanţe şi hotărâri de Guvern. Am convenit împreună cu domnul ministru ca, în zilele ce urmează, o delegaţie de la Consiliul Judeţean Vâlcea, dar şi de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti, să se deplaseze la sediul Ministerului, pentru ca, împreună cu specialiştii Ministerului, să facă demersurile şi calculele pentru a avea o imagine reală şi obiectivă a finanţării pe care o poate asigura ministerul de resort. ”, a relatat într-un comunicat de presă, Constantin Rădulescu, președintele Cosiliului Județean Vâlcea.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *