Situație critică la Zătreni, lipsa precipitațiilor a dus la raționalizarea apei din rețeaua comunală

În comuna Zătreni situația a devenit critică, după ce de câteva săptămâni, seceta s-a instaurat în zonă.

”Nu a mai plouat de foarte multă vreme. Seceta s-a instaurat prea devreme, totul se usucă. Din păcate rețeaua de apă nu face față, pentru că oamenii deși au fost rugați să folosească apa doar pentru uz casnic, își irigă grădinile. Am fost nevoiți să raționalizăm apa, să dăm drumul pe tronsoane. Aducem cu cisternele. Situația este critică”, spune primarul Constantin Lițoiu.

Edilul spune că are documentațiile depuse pentru un al doilea puț de forare pentru apă de anul trecut, la CNI dar nu a primit niciun răspuns.

”Am fost personal la CNI, în audiență pentru a cere sprijin. Încă nu e făcut bugetul, încă nu sunt pregătite investițiile. Situația este una critică și se agravează de la zi la zi. Asta este singura soluție, să obținem fonduri pentru un al doilea puț de forare pentru apă”, a mai adăugat edilul din Zătreni.

Primarul spune că este necesar ca guvernul să dea drumul la proiecte, la investiții, pentru că este deja un an pierdut pentru administrație. Totodată Lițoiu spune că trebuie să de urgență elaborate și ghidurile pentru programele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *