Șirineasa o comuna aflată înntr-un ritm accelerat de dezvoltare

Primarul din Șirineasa a demarat o amplă operațiune de decolmatare a rigolelor și a podurilor peste canalele de colectarea a apelor pluviale, dat fiind faptul că atunci când plouă, apele de pe versanți produc pagube în localitate.

”Suntem într-o zonă unde torenții fac prăpăd atunci când plouă și trebuie să luăm măsuri în eventualitatea ploilor care vor urma în această primăvară. Am intervenit punctual în zonele de risc, zonele sensibile pe care le știm de la calamitățile din alte dăți”, spune Ion Bebe Streinu, primarul din Șirineasa

Printre proeictele pe care le are ca prioritate Bebe Streinu se află modernizarea  drumurilor, modernizarea trotuarelor și construirea unui miniteren multifuncțional la școala gimnazială.

De asemenea, un alt proiect foarte important pentru comunitate este reabilitarea dispensarului medical, la interior. Dispensarul medical a fost reabilitat cu fonduri proprii, de la bugetul local, doar pe exterior, iar acum se așteaptă finanțare pentru a putea să demara execuția reabilității la interior.

Sunt șanse foarte mari de a fi reabilitat căminul cultural din centrul comunei.

Șirineasa se află în siajul economic al orașului Băbeni, dinamica pieței de muncă din Șirineasa depinde foarte mult de dezvoltarea industrială a orașului situat la nord. Mare parte din forța de muncă din localitatea este angajată la agenții economici din Băbeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *