Şirineasa, comuna lui Cuza, intră într-un amplu proces de dezvoltare

Nu ştiu cum este să te naşti în alt judeţ sau într-un judeţ care nu se numeşte Vâlcea, ştiind că aici ai Loviştea într-un atriu al inimii, Drăgăşanii prin suflet, Râmnicul în mâna stângă, Bălceştii la călcâi… Este cadoul pe care, ca vâlcean, îl primeşti înainte de botezul sfânt, îl primeşti, prin Dumnezeire, înainte de a te naşte.

În Vâlcea de Mijloc, avem Luncavăţul, râul care curge prin aortă, udând spre final Şirineasa, comuna lui Cuza, locul unde legendele şi prezentul se leagă în frumos

Şirineasa este comuna vâlceană aflată chiar în mijloc de judeţ. De sus şi până jos şi de la vest la est, Şirineasa ocupă exact poziţia care îi dă rolul de doamnă regală, este comuna unde toamna vine dinspre fosta biserică a lui Lahovary şi colorează merele în roşu carmin.

Iar iernile curbează muchia celor 2 dealuri aducând colindeţii de seară în Decembrie Magic.

Satul Valea Nişului unde avem legenda lacului fără fund de unde se spune că ivora pârâul Niş, este locul unde fugeau pe vremuri haiducii. Şi acum sunt căutate comorile lui Nicu Asproiu, haiducul ce se făcu nevăzut în undele lacului, urmărit de potera. Acest sat cu un uriaş potenţial agroturtistic este în atenţia actualei administraţii.

”Lucrăm intens la infrastructura drumurilor asta inlcuzând şi poduri către sate care au fost multă vreme izolate, situate în zone extrem de frummoasă care trebuie puse în valoare, cum ar fi Valea Nişului. Prioritar rămâne curăţenia comunei şi în perioada următoare vom începe implementarea proiectelor care au primit finanţare pe OG 28 şi anul viitor vom începe amenajarea centrului civic″, spune primarul din Şirineasa Ion Bebe Streinu.

De altfel prin PNDL 2, Şirineasa a primit finanţare 355,000 lei pentru realizarea unui pod peste Luncavăț, în zona Ciorăști – Valea Alunișului. Tot prin PNDL 2, guvernul a alocat finanţare în valoare de 512,468.43 lei pentru asfaltarea DC 122 Șirineasa-Slăvitești km 0+702-3+370.

AP

3 comments

 • MINU

  Băi oameni buni cu capul pe umeri asfaltati drumuri comunale etc si etc dar portiunea de drum de la bariera Slavitesti si pana la prima casa din Sirineasa când o asfaltati ??? Sunt aprox 2 km cu 10.000 de gropi , denivelaturi si alunecari de teren .Domn’ primar pe alea nu le vede nimeni ??? Si cred ca mai este si drum judetean . Păcat domn primar , mare pacat .

 • MINU

  Bine , ma astept sa-mi raspunda cineva ceva de genul ” pai nu apartine de Sirineasa ci e sfarsitul drumului de la asa zisul oras Băbeni ………..” .
  Pai cu atat mai rau atunci …….
  Oare domnii de pe la consiliul judetean , de la primaria Băbeni sau ma rog cine administreaza acel drum când or fi trecut ultima data pe acel drum sa vada cum ” plâng” bietele masini când calca pe asa zisul asfalt .
  Dar ei nu au treaba , au masini de serviciu ……. se repara pe banii statului ……etc………etc

 • Stelian Ionescu

  Pai Babeni sa declarat întâi oraș după care sa inceput procedura de reconstrucție.O rușine de localitate administrată de un cioban iresponsabil și bețiv.Asa ceva rar sa mai văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *