Sindicatele reprezintă Ciuma care ţine cancerul în staţiunea Voinesa-Vidra

 Voineasa ar fi putut fi o perlă, ar fi putut să fie măcar cum e Zlatiborul sârbilor. Ar fi putut deveni orice înseamnă calitate şi destinaţie de excelenţă în turism.

Numai că a întâlnit în viaţa ei o ciumă. Această ciumă poartă un nume – Sindicatele din România. Dracu ştie care din ele mai sunt. Acestea deţin cele mai mari active turistice din Voineasa-Vidra. Adică vreo 5 moteluri în Voineasa plus hotelul Lotru şi vreo trei grupuri hoteliere în Vidra şi hotelul….fără nume, dar cu copaci crescuţi pe el.

După 30 de ani de stăpânire a ciumei sindicale, la Voineasa, hotelul Lotru are doar 24 de camere funcţionale (nici 15%) iar restul sunt moteluri închise, moda anii 80 iar la Vidra este un dezastru mai rău decât în Siria lui Bashar.

Ciuma Sindicală nu a vrut niciodată să renunţe, să le vândă, să facă dracu ceva. Din punctul nostru de vedere, sindicatele au nenorocit turismul la Voineasa şi le doare fix în cur, Doamne Iartă-mă.

Ar trebui să facă ani grei de închisoare pentru subminarea industriei turismului vâlcean prin nepăsare, ignoranţă şi orice se poate spune.

Cum este posibil ca în plin sezon turistic, într-un an în care Vâlcea nu mai avea loc de cazare disponibil, tu, sindicatul lui Peşte să ţii în paragină, în dezastru atâtea structuri hoteliere.

Acesta este adevărul. Înjurăturile sunt de prisos. Nervii sunt inutili. Voineasa putea fi azi orice, putea fi una din minunatele staţiuni montane ale României. Noroc cu privaţii care s-au strucurat şi au ridicat pensiuni în zonă. Din păcate inima staţiunii este în metastază, un cancer provocat de Ciuma Sindicală a României. D-aia nu dau două cepe degerate pe Hossu, Brătianu şi care naiba mai sunt, matusalemicii liderii sindicali ai României, uitaţi de pe vremea lui Iliescu şi Roman în funcţii…

Liviu POPESCU

4 comments

  • tomescu

    daca statul roman era puternic limita sau stopa de mult hotia, plastografia unor documente din arhivele romane (vezi retrocedarile de pamant,fabrici,uzine patrimonii ale unor societati private ale statului roman comunist)sau ….eu banuiesc ca DSS=securitatea Romaniei din 45-89 dupa89 , o parte s-a privatizat si adrenat tot ce se putea de statul roman infiintat dupa 89(adica facea ce facea si in perioada 45-89 doar ca nu mai era seful statului sa bage iar banii inapoi in statul comunist) eu si-au bagat banii/valuta in propriile buzunare….iar partea care s-a redenumit SRI era prea…….DECI LIVIU e complicata sau atat de simpla situatia..ORDINUL de intrecere in FURACIUNE nu s-a oprit (abrogat)ca nu mai avea/are cine sa-l dea….sau sa-l opresca………….toti ,vor fura. minti sau insela pana cand vor muri .
    ‘Voineasa ar fi putut fi o perlă,’ dar valea prahovei ce ar fi fost daca valea brezoiului erapromovata

  • Popescu

    Ar trebui intrebata si Primaria Voineasa (prepusii ei), ce masuri a luat vs. dezastrul respectiv si mai ales daca impozitele pe cladiri/terenuri le au platite la zi smecherii din carteluri pt. ca in caz contrar aceste imobile puteau fi supuse executarii silite. Dar suntem siguri ca nu pasa nimanui de ce se intampla acolo, sunt toti preocupati de extragerea lemnului pana la epuzare.

  • Statiunea a fost construita in anumite conditii si pentru acele conditii. Conditiile s-au schimbat, interesele s-au schimbat, statiunea se schimba. Acesta este cursul istoriei. Interesele si conjunctura politica internationala la momentul respectiv determina cursul istoriei. Ex. Roma a fost infloritoare in timpul Imperiului Roman iar dupa caderea imperiului s-a naruit si s-a cladit o alta Roma pe temeliile acelei ruine. Vrem sau nu, peste oasele strabunilor se va aseza praful ruinelor a tot ceia ce au cladit, atunci cand erau in viata. Este inutil sa ne canalizam energiile legandu-ne de cineva anume. . Si cu asta cred ca am spus tot.

  • Voineasa am vizitat-o anul trecut în 2020. Pot spune ca e ca zona și loc, puțin misterios fata de alte locuri pe care lea-m vizitat! Peisajul și structura munților lasă de dorit! Cu toate ca se spune ca munți Bucegi din zona bușteni sunt plini de energie! EU personal zona Voineasa ma încărcat triplu de energie și liniște fata de zona Bucegi vârful omu sfinxul sau babele! Merita vizitata Voineasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *