Și Vâlcea va avea pădurea ei colorată, chiar în Râmnicu Vâlcea, la Fețeni!

Vâlcea nu se lasă mai prejos la nivel de ”culoare”, astfel, municipiul Râmnicu Vâlcea va avea pădurea lui colorată, chiar la Fețeni, lângă platoul ”festivalelor”, grație artistului care a domesticit prin pictură, în ultimii ani, orașul nostru.

Este evident vorba de Adrian Luță, pictorul urban al vâlcenilor, absolvent al Facultății de Teologie, licențiat și masterand în Artă Sacră și doctor în Filologia Artei. Adrian este profesor de pictură la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, iar  în timpul liber pictor de biserici și artist stradal.

Începând de anul trecut, Adrian urmează cursurile de doctorat, la Arte, la Timișoara, unde va pregăti teza de doctorat pe Artă Stradală. Este a treia generație de pictori – bunicul a fost pictor de biserici și tatăl pictor de biserici.

Adrian Luță a pictat și restaurat Mănăstirea Snagov, la biserica din satul Plopu, Ploiești, la Biserica Sf. Dumitru din Vâlcea

A devenit pictorul de suflet al Râmnicenilor, el fiind autorul tuturor picturile pe care le vedem în zona podului Vinerii Mari, pe diferite puncte termice, pur și simplu, Adrian Luță a a dat un suflet orașului.

Azi a început să coloreze copacii (peste 100) din zona Fețeni, pe o suprafață aproximativ cât este parcul Zăvoi de mare și spune el, folosește vopseluri care nu afectează cu nimic copacii, Adrian fiind un iubitor al naturii.

Sâmbătă lucrarea va fi finalizată iar Râmnicul va avea un nou punct de atracție pe hartă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *