Şi Aurel Vlădoiu amână Noaptea Sfântului Bartolomeu în PSD

Noaptea Sfântului Bartolomeu în PSD Vâlcea va întârzia o perioadă, în urma decesului de luni dimineată a lui Aurel Vlădoiu. Parlamentarul vâlcean, fost primar de Olăneşti şi fost prefect a comis aceeaşi greşală ca şi Ion Cîlea de a nu renunţa la politică în momentul aflării că sunt grav bolnavi. Dacă ar fi avut mai multă grijă de propria sănătate, cu siguranţă, azi şi Ion Cîlea şi Aurel Vlădoiu erau nişte pensionari simpatici, care îşi creşteau nepoţii, mergeau la pescuit, apăreau sporadic la o ştire, dar măcar erau în viaţă.

Revenind însă la PSD şi unde săbiile şi cuţitele era de ieri pe masă în ciuda zâmbetelor afişate pe Facebook, mai multe organizaţii au declarat că boicotează alegerile stabilite  a se desfăşura săptămâna asta, Rădulesecu este atacat în presă, Coca la fel, taberele sunt deja cu baioneta scoasă. Alegerile se cereau a fi clar amânate de către …..teritoriu.

În fine, faptul care mă amuză în acest moment la confruntarea din partid este că, oricare ar ieşi lider acum, ar putea să fie demis în maxim un an de cel care ar pierde alegerile actuale. Pe ce motiv? Primăria Râmnicului, conform sondajelor, o va câştiga Mircia Gutău care nu e de la PSD iar alegerile de CJ sunt în prezent tot arvunite liberalilor. Aşadar învinsul de la aceste alegeri va cere anul viitor capul câştigătorul de anul ăsta.

Dar, să revenim la temă, deşi de duminică se duceau demersuri pentru amânarea alegerilor, decesul lui Aure Vlădoiu amână oficial conferinţa judeţeană a PSD. Este timp aşadar pentru a se face jocuri în partid, pentru a convinge sau desconvinge organizaţii  să voteze sau nu cu al lider. Este timp şi ca Voicescu să revină în ţară, în cazul în care mai pleacă, e timp şi ca Matei sau Blotu să intre în cursă. E timp pentru orice. Cert este că prin această amânare, obţinută azi, la Bucureşti, la sediul central al PSD, lucrurile nu mai sunt atât de limpezi ca până zilele trecute în privinţa unui posibil rezultat. Chiar şi susţinătorii unora dintre candidaţi par a se reorienta….

În orice caz, concluzia mea personală este că, la această oră, niciunul dintre candidaţi nu se ridică măcar la anvergura lui Ion Cîlea în privinţa conducerii şi impunerii într-un partid, dar asta nu înseamnă că nu au timp să o facă. Şi Ion Cîlea era un outsider în timpul lui Comănescu. În fine, sarcină grea pentru pesedei de a decide liderul când altceva mai bun şi mai puternic pe piaţă nu există.

Aşteptăm aşadar ziua fixată pentru alegeri, ca să fiu pregătit cu mult popcorn, ţigări multe şi doze de Cola, pentru că va fi o zi foarte lungă la Casa Sindicatelor, bănuiesc, adică se anunţă cele mai interesante alegeri din PSD Vâlcea din ultimii 10 ani.

AP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *