Sfaturi pentru a vă proteja de soare în timpul verii

Pentru că a început vara calendaristică, iar soarele ne va încălzi clima în următoarele trei luni, cel puțin, venim cu sfaturi despre cum vă puteți proteja de soare pe durata sezonului estival.

Vom avea parte de zile lungi și călduroase, timp în care vom căuta distracția la plajă și, inevitabil ne vom bronza. Cu toate acestea, razele soarelui pot fi și dăunătoare pentru noi dacă nu suntem atenți. De aceea este atât de important să folosim creme pentru protecția solară pentru a ne mențin pielea în siguranță în timpul fiecărei expuneri.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este fermă când vine vorba de protecția împotriva ultravioletelor. În timp ce stratul de ozon se subțiază din cauza poluării, expunerea noastră la soare duce la riscul de a dezvolta complicații de sănătate din cauza supraexpunerii la radiațiile UV.

Din fericire există metode prin care vă puteți proteja de razele dăunătoare ale soarelui, fără a vă împiedica să vă bucurați de plajă și bronz. Trebuie doar să luați anumite măsuri de precauție, în special când vine vorba de copii, pentru a evita efectele radiațiilor solare. Mai jos aveți câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont.

Folosiți creme, loțiuni și sprayuri adecvate pentru protecția solară. Crema de soare este una dintre principalele bariere pe care le putem folosi pentru a evita efectele soarelui. De aceea este atât de important să alegem un produs potrivit tipului nostru de piele, ținând cont de intensitatea razelor UVA. Este recomandat să folosiți întotdeauna cu factor de protecție de cel puțin 30 sau mai mare.

Este important ca respectivele creme de protecție solară să fie aplicate corect. Se estimează că un adult ar trebui să folosească aproximativ 35 de grame de cremă la fiecare aplicare. Este important ca pielea să fie bine acoperită.

Este important ca pe toată durata zilei, dacă sunteți afară, pe plajă sau la umbră, să vă protejați toate părțile corpului. Fața, buzele, ochii și scalpul sunt, de asemenea, susceptibile de a suferi arsuri. Sfatul nostru? Utilizați un protector facial specific, un balsam de buze cu proprietăți de protecție împotriva soarelui, ochelari de soare și o pălărie.

Înainte de a ieși din casă, aplicați crema protectoare. Pentru ca respectiva cremă să fie eficientă și să pătrundă în piele, este important sa aplicați fotoprotectorul cu 20 sau 30 de minute înainte de plajă. La fiecare două ore repetați aplicarea sau după fiecare intrare în apă. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta produsului.

În orele de prânz, de preferat între orele 10:00 și 16:00, este recomandat să nu stați la soare. Radiațiile solare sunt mult mai puternice, așa că este important să evitați expunerea în acest moment. Este recomandat să stați la umbră și să vă protejezi corespunzător. Eventual vă odihniți sau puteți citi o carte la umbră, puteți să vă relaxați la un film sau la un joc. Căutați top cazinouri și încercați casino rotiri gratuite în timp ce savurați un cocktail rece, fără alcool.

Atunci când nu stați la plajă, folosiți îmbrăcămintea adecvată. Nu există o barieră mai bună decât cea fizică, iar îmbrăcămintea îndeplinește această funcție. Sunt materiale care pot proteja împotriva împotriva razelor UV. Folosiți bluze și pantaloni de IN.

În zilele caniculare, hidratați-vă. Expunerea la soare poate provoca deshidratare în întregul corp, așa că este esențial să consumați multe lichide, de preferat apă, ceaiuri sau răcoritoare. Nu este recomandat să consumați alcool în zilele cu temperaturi caniculare.

Aceste sfaturi pot fi aplicate oricând, oriunde în zilele călduroase de vară. Nu sunt doar pentru plajă. Surprinzător, dar suntem expuși razelor nocive de soare oriunde ne aflăm, la mare sau la munte, în oraș sau la țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *