Sex, crimă şi conspiraţii la Râmnicu Vâlcea

În judeţul Vâlcea, PNL şi PSD sunt marii artizani ai anti-politicii din judeţ. Un fel de meci Croaţia-Portugalia din optimile Euro 2016.

Suntem la o lună după alegeri, şi Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Râmnicu Vâlcea sunt blocate, sau mă rog, parţial pe aici pe colo renovate.

Dar, în realitate, instituţiile judeţului nu funcţionează şi asta pentru că aceste  două partide importante ale judeţului fac un fel de antipolitică, la fel cum Croaţia şi Portugalia au jucat sâmbătă seara un anti-fotbal.

Alegerile din 5 iunie au propus Vâlcii cea mai dificilă formulă pentru cele două blocuri politice şi cele mai convulsive situaţii. PSD şi PNL au obţinut un scor extrem de strâns, oferind un spaţiu de manevră infim, pentru a realiza majorităţi, printr-o reorientare spre PER şi ALDE, două partide care au avut tot interesul să obţină cât mai mult de pe urma celor două formaţiuni consacrate.

PSD s-a lepădat rapid de Romeo Rădulescu(candidatul care a oferit scorul pe Râmnic, scor ce a permis social-democraţilor să preia avansul de 1 consilier judeţean şi a plonjat gol puşcă în braţele adversarului Gutău), iar PNL a intrat în silenzio stampa, evident după mai multe ieşiri de milogeală spre Gutău.

Lovin de la ALDE a triumfat preţ de 2 săptămâni şi clamat şefia judeţului, nevrând să ia M**E de la Costi,  iar Gutău de la PER a aruncat la coş voturile de dreapta pe care le afişa în campanie, băgându-se într-o alianţă orgiatică, de context cu PSD.

Liberalii lui Buican încearcă să câştige probabil vreo funcţie de conducere prin manevre oculte, manevre care să surmonteze avantajul de un consilier al PSD.

Lipsa PNL de la şedinţa de CJ de sâmbătă nu înseamnă deloc faptul că au orgoliu rănit şi joacă o melodramă de învinşi. Este clar că pregătesc ceva, pe acolo, prin catacombele politicii de Vâlcea.

Dacă privim pe dinafara cum arată la această oră spectrul politic al judeţului este clar că nu are nicio lejeritate de fond, deşi de formă, zâmbetele ne privesc de pe la geamuri şi de sub aşternuturi.

Lovin are mereu cuţitul pregătit, PSD şi-a ucis toată organizaţia municipală a partidului, oferindu-i lui Gutău, oraşul pe tavă, liberalii poartă glugi fransciscane şi umblă la miez de noapte cu răvaşe misterioase prin judeţ. Orice se poate schimba într-o clipă.

Departe, astfel, după o lună de la alegeri, ca lucrurile să se fi linistit.

Spunem asta, pentru că formula care ne-a fost prezentată sâmbătă, PSD-PER-ALDE, a fost cea care a fost proiectată chiar pe 6 iunie! De ce a trecut o lună fără să o vedem funcţională?

Cine crede că gata, lucrurile s-au lămurit şi zâmbetele lui Rădulescu, Buşu şi Gutău, sunt zâmbete de drag şi de tandreţe sinceră, se înşeală amarnic. Cine crede că Buican plânge acasă în patul cu baldachin iar Stănculescu, Bulacu şi Popeştii beau în cârciumă amarul înfrângerii, din nou, se înşeală amarnic.

La ora asta, orice e posibil. Croaţia şi Portugalia politiciii vâlcene au intrat în prelungiri, jucând antipolitică. Fie pe un contraatac, Portugalia va da lovitura de moarte, fie vom intra la loviturile de departajare.

Din păcate avem şi un învins, în toată ecuaţia asta.

Norodul vâlcean.

Mihai IONESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *