Senzațional! Un primar din Vâlcea a obținut fonduri europene pe un program care inca nu este, pe ghiduri care inca nu sunt, pe axe care inca nu au apărut!

Primarul din Băile Govora, Mihai Mateescu a dat lovitura! In presa din Gorj. (Vezi captura foto radio Accent). Am citit și sincer ne-am bucurat pentru această știre. Pentru noi orice investie de asemenea calibru, opt milioane de euro, in Vâlcea este de bun augur

Mateescu spune că un parc de aventura de 8 milioane de euro a primit finantare cu fonduri europene. Vă dați seama că o astfel de știre este minunata

Și am căutat detalii …numai că

Nu exista inca lansat acest program operațional. Cel mai devreme abia în luna martie. Nici ghidurile și nici axele nu sunt lansate.

Adică, in România, la ora asta, nicio primărie nu a accesat fonduri europene pe exercițiul bugetar 2021-2027.

Singurele programe europene in vigoare sunt doar prin PNRR și în niciun caz nu exista finanțare pentru parcuri de aventură.

Așa că, există două variante. Fie Mateescu are pile directe la Bruxelles, și trece peste AFIR, peste ADR Craiova și ia banii direct din trezoreria Comisiei Europene. Ceea ce pare de necrezut totuși, fie primarul Mateescu, cunoscut pentru „exagerările și promisiunile” de-a lungul timpului, a mințit, a băgat iar cimilituri cu teren de golf, chinezi și alte OZN-uri.

In realitate, există un astfel de proiect propus în urmă cu 3 ani, de Radu Barascu. Pentru care s-au făcut documentațiile, proiectul tehnic, toate votate de Consiliul Local și care așteaptă  finanțare pe fonduri europene. Dar una este să depui și alta este să primești finanțare. In cel mai fericit caz (și ar fi minunat) prin toamnă s-ar primi un răspuns pozitiv în privința finanțării.

Dar, in rest, declarația domnului primar oferita unui post de radio din Gorj poate intra la ciclul zonal la snoave și în niciun caz la concret.

Deci parcul de aventura anunțat de Mihai Mateescu, ca oficial bugetat, este o declarație hazardată și fără suport real din păcate.

Ii recomandam edilului sa se apuce de treabă și să scoată stațiunea din noroi, din ruină, sa vorbească mai puțin și să facă mai multe. E păcat să se adune și alte snoave precum teren de golf, chinezi investitori și alte năzdrăvănii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *