Senzațional: Guvernul PNL a redus județul Vâlcea la 41 de localități, desființând 48

Acum o jumătate de an, am fost extrem de critici cu modul președintelui CJ Vâlcea care a împărțit ”dezechilibrat” fondurile către primăriile PNL și PSD. Social-democrații au primit atunci 400 mii, iar liberalii 200 de mii. Au urmat procese în instanță iar Consiliul Județean a fost obligat să refacă acea alocare de fonduri. ( https://www.ramnicuvalceaweek.ro/90-dintre-primariile-pnl-au-primit-200-mii-lei-90-primarii-psd-au-primit-400-mii-lei-prin-cj-valcea/)

De această dată cabinetul liberal a fost și mai ordinar, pur și simul desfiinnd din pix toate localitățile PSD. Da, nicio primărie social-democrată nu a primit o lețcaie.

Aceasta este o mostră de a face politică în România.

”Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată joi, 17 decembrie 2020, județului Vâlcea i-au fost alocate 13.450.000 lei pentru 41 de localități, conduse de primari PNL. Coincidenţă sau nu, doar primarii liberali au primit bani. Unii dintre ei, chiar dacă sunt liberali, au fost batjocoriţi, deoarece este inexplicabil că oraşe precum Berbești, Brezoi sau Călimăneşti urmează să primească 100.000 lei, iar comune precum Suteşti sau Șușani 1.000.000 lei, respectiv, 800.000 lei. Iar lista poate continua.Foarte bine! Să îi cheltuie sănătoşi! Dar cu celelalte localităţi ce se întâmplă, ele nu există?În Vâlcea, PNL alege cine să trăiască şi cine să moară, administrativ vorbind?!Răspunsurile pot fi numeroase, concluziile sunt, însă, câteva: PNL îşi bate joc de judeţul Vâlcea şi „calcă în picioare” primarii, unii chiar liberali.Analizând lista, constatăm că, în toate localităţile cu primari liberali, în care PSD a câştigat alegerile, au fost repartizate sume foarte mici. Întâlnim și situația când, alături de primăriile PSD care nu figurează pe listă, se află și primării PNL care, de asemenea, nu primesc nici un leu. Ca de exemplu Mihăești, Drăgoești etc.Deci, este evidentă răzbunarea şi ticăloşia cu care a fost întocmită această listă.PSD Vâlcea rămâne alături de oameni şi va sprijini în continuare administraţiile locale, prin toţi reprezentanţii săi aflaţi în funcţii administrative, la nivelul judeţului.Biroul de Presă al PSD Vâlcea”

Parcă îmi amintesc și acum strigătele de acum un an sau doi ale liderilor PNL din Vâlcea care condamnau modul cum se împart banii, spunând că ei nu vor face la fel. Diferența este că atunci când a PSD împărțea bani, liberalii mai primeau câte ceva, când PNL împarte banii, PSD ia plăcuțe suedeze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *