Senatorul Coca doreşte de urgenţă o Lege a Sportului

Senatorul social-democrat Laurențiu Coca, fost jucător de fotbal în Divizia A înainte de 1989, a declarat marți, pentru AGERPRES, că se impune o lege a sportului și că va lucra la un astfel de proiect care să permită “refacerea unei pepiniere de sportivi și asigurarea accesului la sport pentru toți copiii, chiar dacă familiile acestora nu dispun de resurse financiare”.

“Nu sunt eu în măsură să fac analize cu privire la cauzele care au dus la ultima serie de eșecuri din sportul românesc, cu precădere la fotbal sau gimnastică, domenii care, pe vremuri, erau de excelență în România. Dar spun că, în țara noastră, sportul și educația sportivă ar trebuie regândite, pentru că, într-un fel, accesul copiilor a devenit oarecum prohibitiv în acest domeniu. Este foarte bine că au apărut multe școli de fotbal, că mari jucători s-au gândit să îi învețe pe cei mici din arta acestui sport, dar eu cred că România are un bazin și un tezaur de talente nevalorificate la laurentiu Cocamaximum. România are nevoie, de urgență, de o lege a sportului care să permită refacerea unei pepiniere de sportivi și asigurarea accesului la sport pentru toți copiii, chiar dacă familiile acestora nu dispun de resurse financiare”, a precizat Coca.

Acesta spune că este necesară o lege a sportului care să ofere șanse pentru fiecare.

“Ca partid social-democrat, ne gândim în special la copiii care provin din familii cu venituri modeste și care, chiar dacă au talent, nu au posibilitatea de a-și valorifica aceste resurse și de a-și construi o carieră sportivă de performanță. Aici, statul trebuie să aibă un cuvânt de spus. Trebuie să ne gândim la un proiect, la un cadru legislativ prin care să putem subvenționa și sprijini accesul la performanță și pregătire pentru toții copiii talentați din România”, a spus senatorul vâlcean.

El a adăugat că, dacă înainte de 1989, nu ar fi fost acele cluburi muncitorești, universitare sau echipe de juniori, “România nu ar fi avut generațiile de aur din fotbal sau gimnastică ale anilor ’90”.

Laurențiu Coca a mai avut o inițiativă legislativă privind instituirea unor burse sportive pentru copiii talentați în mandatul 2008 — 2012, care însă a picat la vot în parlament.

AGERPRES/(AS — autor: Liviu Popescu, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Irina Giurgiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *